Belföld

Pozitív napra számítanak a brókerek a tőzsdén

Hétfőn 23,98 pontos emelkedéssel 7992,24 ponton nyitott a BUX. Ezzel összhangban emelkedő részvényárakra számítanak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők.

Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank Rt. elemzője emelkedést vár a magyar piacon a nyitásban, miután az európai tőzsdeindexek is fél-egy százalékot erősödtek reggel. Az optimizmus oka véleménye szerint, hogy a piacok élénk érdeklődéssel várják Bush amerikai elnök gazdaságélénkítő csomagjának keddi bejelentését. Hozzátette, hogy középtávon az optimizmust visszafoghatja az iraki háború fenyegető veszélye. Rátkai Orsolya, az OTP Bank Rt. elemzője a nemzetközi tőzsdék pozitív hangulata alapján szintén erősödésre számít, annak ellenére, hogy az év első napjaiban nincs túl nagy aktivitás a magyar részvénypiacon.


A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 2,5 pontos veszteséggel nyitott hétfőn, de rövidesen 3,5 pont volt a nyeresége. A frankfurti DAX-30 8,23 pontos nyereséggel kezdett, és néhány perc múlva már 12,95 pont volt a nyeresége. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 134,38 pontos (1,57 százalékos) erősödéssel 8713,33 ponton állt a kereskedés végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik