Belföld

Sport – aranyköpések

Az MTI Sportszerkesztősége a külföldi hírügynökségek anyagaiból idén is összegyűjtötte a búcsúzó esztendő aranyköpéseit. Íme!

Toni Innauer, az osztrák síugró-válogatott kapitánya a négysáncverseny előtt: “Ez a viadal mindig is meghatározó szerepet játszott az életemben. Sosem tudok normálisan szilveszterezni.”

Sven Hannawald olimpiai bajnok német síugró a négysáncverseny megnyerése után: “Ha még egy nappal tovább tart, akkor meghalok, de legalábbis kihullik az összes hajam.”

Újságírói kérdés Stephan Eberharter osztrák sísztárhoz a téli olimpia lesiklószáma után: “Ön mindig második volt Hermann Maier mögött. Most ő nincs itt, Ön pedig harmadik lett. Milyen érzés?”

Bode Miller ötkarikás ezüstérmes amerikai síző egy tévéshow-beli fellépéséről: “Először azt akartam mondani, hogy az olimpia olyan, mint a szex. Aztán eszembe jutott, hogy az négyévente egy kicsit kevés lenne, ezért úgy fogalmaztam, hogy a síelés olyan, mint a szex.”

Hunyady Emese gyorskorcsolyázó a Salt Lake Cityben 3000 m-en elért osztrák csúcs után: “Az orvos, aki nem javasolta az indulást, most valószínűleg a tévé előtt ül, és eszi a diplomáját.”

Michel Platini a francia-szenegáli vb-nyitány előtt: “A franciák külföldön játszanak a franciaországi külföldiek ellen.”

Christian Vieri olasz csatár a horvátoktól elszenvedett 2-1-es vb-vereség után, melynek során a játékvezetők két szabályos góltól fosztották meg csapatát: “Ezek nem első-, de nem is másodosztálybeli bírók voltak. Azt hiszem, a falusi ligából jöttek.”

Friedrich Stickler, az osztrák szövetség elnöke: “Előbb lesz Ausztria világbajnok, mint hogy a feleségem betegye a lábát egy stadionba.”

Diego Maradona argentin legenda az edzői pályafutásáról: “Gyűlölöm a szabályokat és előírásokat, mindig is gyűlöltem. Hogyan lehetnék akkor tréner?”

Hans Krankl osztrák szövetségi kapitány a Hollandia elleni Eb-selejtező előtt: “Semmi esélyünk sincs, azt azonban jól ki kell használnunk.”

Franz Beckenbauer a dél-koreai bíróról, aki jogtalan 11-est ítélt meg a braziloknak a Törökország elleni vb-csoportmérkőzésen: “Minden világbajnokságon van egy vak.”

Rajongói transzparens a müncheni atlétika Eb-n Dieter Baumann olimpiai bajnoknak, akinek szervezetébe állítólag fogkrémben jutott be doppingszer: “Dieter, taposs a tubusba!”

Stephanie Graf, a 800 m-en olimpiai és világbajnoki ezüstérmes osztrák futónő tumorműtétje után: “Sosem gondoltam volna, hogy 10 méter ilyen hosszú lehet.”

Ralf Schumacher, a Forma-1-es BMW-Williams kitűnősége a Ferrari-pilóták boxból történő, vitatott “kézi vezérléséről”: “Bocs, de itt a világbajnoki címről van szó. Nem a fogadóirodáknak versenyzünk.”

Jurij Luzskov moszkvai polgármester a Bernie Ecclestone Forma-1-es vezérrel folytatott tárgyalásairól: “Életemben nem láttam ilyen átláthatatlan szerződéstervezeteket. Kinek van még ennyi hatalma a sportban?”

Mirna Jukic jugoszláv származású, Európa-bajnok úszócsillag az év osztrák sportolónőjévé választása után: “Még csak 1999 óta versenyzek új hazám színeiben, ezért meg voltam győződve arról, hogy legalább három síző megelőz majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik