Belföld

Nincs lottóötös, majdnem hárommilliárd a tét

Lassan megszokjuk a hírt, nem találtak telitalálatos szelvényt az ötös lottón - olvasható a Népszabadságban. Nem volt ez másképpen a múlt hét végén sem. A főnyeremény a jövő héten már megközelíti a hárommilliárd forintot. Szilveszter előtt egész pontosan 2 milliárd 980 millió forintot nyerhet az, aki szelvényén a megfelelő öt számot ikszeli be, és egyedüliként találja el a nyerőszámokat.

A fogadókra nem lehet panasz: az előző héten is 14,3 millió alapjátékot regisztráltak a Szerencsejáték Rt.-nél. Csakhogy a biztos ötöshöz ennél jóval több kell. Egészen pontosan 43 millió 949 ezer 268 különbözőképpen kitöltött szelvény esetén garantált a telitalálat. Ennyi szelvényt pedig aligha töltenek ki a játékosok.

Az izgalom akár még majdnem fél évig is fokozódhat, hiszen a játékszabályok szerint a halmozódás 52 hétig, azaz 2003. június 8-ig tarthat. A felgyülemlett összeget – amelynek felső határa nincs – csak ezt követően osztják fel 80:10:10 arányban a négyesek, a hármasok és a kettesek között. Azonban könnyen megtörténhet, hogy az újévi malac meghozza a szerencsét valakinek. Az összeg nagyságát tekintve már akkor is milliárdos összeget kaszszírozhat a nyertes, ha a hosszú szünet után egyszerre többen is eltalálják a nyerőszámokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik