Belföld

Féltucat díjat kapott az idén a L’Oréal és elnöke

A díjak évét zárhatja idén a L’Oréal kozmetikai csoport, hiszen a cég és vezetője az idén hat üzleti kitüntetést kapott. A L’Oréal elnök-vezérigazgatója, Lindsay Owen-Jones lett Franciaországban az év menedzsere 2002-ben - írja a Népszabadság. A díjat Jean-Pierre Raffarin miniszterelnöktől vette át a L’Oréal főnöke. Ő az első külföldi állampolgár, aki megkapta a legnagyobb francia üzleti elismerést. A Le Nouvel Economiste által 27 éve létrehozott díjjal Lindsay Owen-Jones vezetői munkásságát és a kozmetikai világcég eredményességét ismerték el.

Ezt megelőzően Francis Mer francia gazdasági és pénzügyminiszter adta át Owen-Jonesnak Az elmúlt 20 év legsikeresebb menedzsere díjat, melyet a francia üzleti lap, a Challanges Magazin felmérése alapján ítéltek oda. 2002 elején Owen-Jonest a spanyol Futuro Magazin a legjobb európai menedzsernek választotta meg, ez év végén pedig az angol Business Weektől veheti át az Európa üzleti csillaga (Business Star of Europe) kitüntetést. (Lindsay Owen-Jones 1946-ban született Angliában. Az Oxfordi Egyetem bölcsészkarát végezte, majd diplomázott az INSEAD-on. 1969-ben lépett be a L’Oréalhoz. 1988-ban, 42 évesen lett a csoport elnök-vezérigazgatója, és e mellett több világcég vezetőségében is ott van.)

A díjesőből magának a cégnek is jutott: Londonban a L’Oréal elnyerte a The Economist Group által alapított, 2002. év legjobb európai vállalati eredménye díját. A L’Oréal 130 országban van jelen, 2001-ben forgalma elérte a 13,7 milliárd eurót. A vállalat az elmúlt 17 évben folyamatosan két számjegyű forgalomnövekedést ért el. A 2002-es féléves adatok alapján a cég 29 százalékos profitnövekedést könyvelhet el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik