Belföld

Átadták a Barcsot elkerülő útszakaszt

Átadták a Barcsot elkerülő 1,8 kilométer hosszú útszakaszt a forgalomnak szerdán. A 453 millió forint értékű beruházás a négy évvel ezelőtt megkezdett drávai határátkelő bővítésének második üteme, s eredményeként jelentősen mérséklődik a jövőben a városon átmenő forgalom.

Kovács Ferenc, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára az átadási ünnepségen rámutatott: a határra vezető út nem csak tehermentesíti a város forgalmát, de közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontból is jelentős előrelépés az itt lakók számára.

Hozzátette: Barcs térségében kiemelt fontosságú az úthálózat fejlesztése részben a határátkelőhelyre való tekintettel, részben pedig azért, mert az infrastruktúra kiépítésével csökkenthetők a régiók közötti különbségek, illetve javulnak a közlekedés feltételei a szomszédos Horvátország felé. Jacó Győző, az üzemeltető Somogy Megyei Közútkezelő Kht. igazgatója az elmondta: a 68. számú, Barcsot elkerülő útszakasz építését tavasszal kezdték el, a forrást ehhez a Széchenyi terv múlt évi pályázatán elnyert támogatásból biztosították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik