Belföld

Hat évet kapott jogerősen Székely Zoltán

Hat év fogházra és mellékbüntetésként kilenc millió forint pénzbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság az egykori kisgazda, majd független politikust, Székely Zoltánt. Az ítélet jogerős. Székely Zoltán az összes tárgyaláson tagadta a bűnösségét, azt állította, hogy nem kért és nem is fogadott el kenőpénzt.

A Legfelsőbb Bíróság – az elsőfokú ítélethez hasonlóan – hat év szabadságvesztésre ítélte Székely Zoltán egykori kisgazda országgyűlési képviselőt, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés miatt. Az elsőfokú ítélettel ellentétben nem börtönben, hanem a kevésbé szigorú fogházban kell eltöltenie a büntetési idejét. Mellékbüntetésként még kilencmillió forintot is kell fizetnie a volt politikusnak.

Székely Zoltán az összes tárgyaláson tagadta a bűnösségét, azt állította, hogy nem kért és nem is fogadott el kenőpénzt. A vád koronatanúja, Balla Dániel építési vállalkozó viszont azt mondta, hogy Székely 30, később 20 millió forintot követelt tőle. Cserébe azt ígérte, hogy befolyásos politikusként szerez neki munkát. A vádlott a korábbi tárgyalásokon azt mondta: nem tudta, hogy Balla egy pénzzel teli táskát ad át neki. Az ügyészségi nyomozók viszont tetten érték 2000 októberében a budapesti Gellért téren, amint a 20 milliót tartalmazó táskával autójában ült és éppen indulni készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik