Belföld

Felfüggesztették a Volánspedíció elleni eljárást

A Volánspedíció normál működésének feltételei csütörtöktől ismét adottak, a tevékenység folytatásához szükséges engedélyeket visszaállítják, és így a társaság visszatérhet az elmúlt 13 évben folytatott kiegyensúlyozott üzletmenetéhez - hangsúlyozza a Volánspedíció közleménye, amelyet lapunkhoz is eljuttattak.

A közel 100 alkalmazott újra az ügyfelek teljes körű kiszolgálására koncentrálhat. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának parancsnoka által december 11-én kiadott határozat alapján felfüggesztették a Volánspedíció ellen folyó, november 18-án megindított végrehajtási eljárás, amely 470 millió forint kezesség érvényesítéséhez kapcsolódott.

A kezesség érvényesítés, illetve a kezesség mentesítés visszavonásának jogosságát a Volánspedíció az eljárás során mindvégig vitatta. A társaság menedzsmentje üdvözli a VPOP felfüggesztő határozatát, mely lehetőséget teremt a jogvita normál körülmények közötti tisztázására.

A Volánspedíció vezetésének szilárd meggyőződése, hogy a jelenleg folyamatban lévő jogszabály módosítások, a Vámtörvényhez kapcsolódó végrehajtási kormányrendelet módosítása a vámügynöki tevékenységet folytató vállalkozások működési biztonságát nagymértékben növelni fogja, s hozzájárul a hasonló vitás esetek elkerüléséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik