Belföld

Összekapcsolási szerződést kötött a Matáv és a GTS

A Matáv elsőként a GTS Datanet Távközlési Kft.-vel kedden olyan összekapcsolási szerződést írt alá, amely mindenben megfelel a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott referencia összekapcsolási ajánlatának, a MARIO-nak - közölte a Matáv kedden.

A közlemény szerint már folyik a Matáv és a GTS hálózatainak fizikai összekapcsolása annak érdekében, hogy a szolgáltatók előfizetői elérhessék egymást.

Az új szerződés a május 15-én ideiglenes tartalommal megkötött összekapcsolási szerződést módosítja, hiszen a korábbi, ideiglenes szerződés megkötésekor a Matávnak még nem volt a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyott referencia összekapcsolási ajánlata, s így a felek csak annak tervezetét tudták figyelembe venni – tartalmazza a közlemény.

A Matáv közölte, hogy más szolgáltatókkal is tárgyal a korábbi hálózati és összekapcsolási szerződések módosításáról, illetve kiváltásáról a MARIO feltételrendszerének megfelelően, s így a közeljövőben több új összekapcsolási szerződés aláírása is várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik