Belföld

Répássy szerint csak viszi a pénzt Keller államtitkársága

Répássy Róbert (Fidesz) további kérdéseket tesz fel - többek között a parlamentben is - a Keller László által irányított, úgynevezett közpénzügyi államtitkárság működésével kapcsolatban. A Fidesz frakcióvezető-helyettesének pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a korábbi kérdéseire adott válaszok alapján annyit lehet tudni biztosan, hogy az államtitkárság közpénzekből működik.

Az ellenzéki képviselő ismertetése szerint az eddig 70 millió forintos költséggel működő hivatal vezetője egyetlen vizsgálatot sem indított a kinevezése óta közbeszerzéssel, vagy anélkül megvalósuló állami megrendelésekkel kapcsolatban.

Megjegyezte: Keller László nem emelte fel szavát a kinevezése óta elmaradt, vagy mellőzött közbeszerzések, például a Parlament előtti jégpálya, a Kossuth-emléknap, vagy a tűzijáték ügyében sem.

- Mi a jogi háttere Keller László tevékenységének, milyen feladatokkal bízta meg a kormány? - tette fel a kérdést Répássy Róbert.

Hozzáfűzte: az sem derült ki, hogy Keller László milyen magáncégektől, milyen ügyekben kapott jelentést, illetve milyen átvilágításokkal foglalkozott. Répássy Róbert közölte: bizonyos esetekben saját maga szeretné megvizsgálni, hogy pontosan mivel foglalkozik Keller László és az általa vezetett államtitkárság. Mint mondta, tájékoztatást fog kérni mindazokról a jelentésekről, amelyeket Keller Lászlónak az átvilágításokban részt vevő cégek megküldtek. A fideszes politikust az is érdekelné, hogy milyen adatokat közöltek az állami cégekről Keller Lászlóval. Jelezte: tájékoztatást kér az átvilágításban részt vevő cégek megbízási szerződéseiről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik