Belföld

Zsarolni próbálta miniszterét az egykori sajtós?

A Népszabadság kormányközeli forrásokból úgy értesült, hogy a Miniszterelnöki Hivatal följelentést tett a BRFK-n B. Gergely ellen, aki Demeter Ervin, a nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító egykori tárca nélküli miniszter személyes alárendeltségében sajtókommunikációs ügyintéző volt.

A lap úgy tudja, B. Gergely, akinek e megbízatása addigra már megszűnt, 2002 őszén kézzel írt levélben arról tájékoztatta a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának mostani vezetőjét, hogy korábbi beosztása révén olyan bizalmas információk birtokában van, amelyek nyilvánosságra hozatalával kompromittálhatja a jelenlegi kormányt. A levélben egyebek mellett az áll: “…A következő ajánlatot teszem Önnek: én semmilyen fontos és bizalmas információt nem szolgáltatok, ha Ön harminc napon belül jól fizető munkát szerez nekem, vagy harminc napon belül kapok hárommillió forint hallgatási pénzt…”

Értesülések szerint írásszakértő is megállapította, hogy a levelet valóban B. Gergely írta, aki hasonló tartalmú ajánlatot tett egy másik kormányszerv vezetőjének is.

Demeter Ervin, volt titkosszolgálati miniszter a lap érdeklődésére közölte: nincs tudomása az ügyről. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy B. Gergely nem az ő, hanem a hivatal sajtóreferense volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik