Belföld

Túlterheltté válhat a 70-es főút, ha az M7-es fizetős lesz

Ha az M7-es autópálya fizetős lesz, ugrásszerűen megnövekedhet a régi 7-es út forgalma. Székesfehérváron és Siófokon komoly gondokat okozhat a városon áthaladó forgalom. A megoldást a térség országgyűlési képviselői és önkormányzati vezetői is keresik.

Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő, az Orbán-kormány közlekedési tárcájának politikai államtitkára a Népszabadságnak elmondta: az M7-es mentén korábban a Fejér megyei Székesfehérvár, Kápolnásnyék, Velence, továbbá a Somogy megyei Siófok jelezte azt az igényét, hogy az autópálya fizetőssé tétele után az e települések mentén haladó pályaszakasz díjmentes elkerülő útként legyen használható.

A képviselő szerint ez a kérés Székesfehérvár és Siófok részéről jogos. Annál is inkább, mivel a kormány az indokoltnál magasabb matricadíjak bevezetését tervezi – mondta Manninger Jenő. Az eredeti tervek szerint a pályadíjak legfeljebb az infláció mértékével emelkedtek volna, miközben a híradások 25-30 százalékos díjemelés terveiről szólnak. Minél magasabb a pályadíj, annál inkább a főutak felé tereli a forgalmat az autópályákról – hangsúlyozta a képviselő.
[Népszabadság]

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik