Belföld

Schrödert már a német popszakma is parodizálja

24.hu
24.hu

2002. 12. 02. 13:12

Gerhard Schröder német kancellár nem tud megszabadulni attól a vádtól, hogy festeti a haját. Márpedig ez elég érzékenyen érinti őt: Májusban bírósági eljárást kezdeményezett a DDP német hírügynökség ellen, amiért az egy harmadik személy véleményére hivatkozva közölte a később cáfolt állítást, miszerint a kancellár festi a haját.

Ezúttal a népszerű német komikus, Elmar Brandt elevenítette fel a hajfestés témáját egy szatirikus énekszámban, s a kancellárt a választási kampányban elhangzott ígéreteinek be nem tartása miatt gúnyoló "Adóének" listavezető a német popvilágban. A dal videójában egy Schröeder-baba az adóterveiről énekel, miszerint az alkoholtól a hajfestékig terjedően minden termékre kemény adót róna ki.

Állítólag komolyan felvetődött, hogy a Schrödert lejárató dalt indítják német színekben az idei Eurovíziós dalfesztiválon, ám ez nem lehetséges, oda ugyanis csak vadonatúj, még sehol el nem hangzott számot lehet nevezni. Elmar Brandt most új dalon dolgozik, s egyelőre nem hozta nyilvánosságra következő szatirikus műremekének részleteit, ugyanis reméli, hogy Németországot képviselheti a következő Eurovíziós dalversenyen, május 24-én Lettországban.
[euro.hu]

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.