Belföld

Újabb öt gyanúsított a Millenáris Kht. ügyében

A Millenáris Kht. korábbi tevékenysége kapcsán a napokban újabb öt személyt gyanúsított meg a rendőrség és zár alá vetette a kht. - hónapok óta eljárás alatt álló - egykori vezetőjének vagyonát.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának (SZBEI) illetékese a Népszava pénteki számában közölt információt megerősítve a elmondta: a Millenáris Park állandó kiállítására látogatóknak osztogatott ajándék órák ügyében a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint több mint 400 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják Berkecz Máriát, a kht. volt vezetőjét. Ezzel összefüggésben gyanúsított meg a napokban további öt személyt a rendőrség, kettőt bűnsegédi magatartás, kettőt fiktív cégügyek kapcsán okirathamisítás, egyet pedig orgazdaság miatt. Hozzátette: őrizetbe vétel ebben az ügyben nem történt, de tartottak házkutatást és megkezdődtek a tanúkihallgatások is.

Berkecz Máriát és Bártfai Bélát, a Miniszterelnöki Hivatal egykori helyettes államtitkárát a Millenáris Kht. végkielégítései kapcsán gyanúsították meg mintegy 30 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel. A rendőrség a vagyoni hátrány megtérítése érdekében a közelmúltban kezdeményezte Berkecz Mária vagyonának zár alá vételét. Az SZBEI illetékese az országimázs-ügy kapcsán elmondta: a Millenniumi Országjáró című kiadvány kapcsán mintegy 900 millió forintos csalással meggyanúsított T. Szabolcsot a napokban folytatólagos kihallgatáson újabb, 34 milliós csalással gyanúsították meg a Magyarország Mindannyiunké című kiadvány miatt.

– A gyanúra okot adó, közpénzeket megrövidítő mechanizmus mindkét esetben hasonló; egy szolgáltatásért indokolatlanul magas összeget számláztak, majd alvállalkozó révén jóval olcsóbban teljesítettek – foglalta össze a nyomozás állását a rendőrség illetékese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik