Belföld

Csütörtöktől Utolsó Csepp Fesztivál

2002 november 28-a és 30-a között az Odeon szervezésében kerül megrendezésre az Utolsó Csepp Fesztivál. A művészeti iskolák már hagyományosnak mondható találkozójára idén huszonhat iskolát várnak.

A programoknak a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Művész mozi és a Puskin mozi kávézója ad otthont. A fesztivál megnyitója november 28-án, csütörtök este fél hatkor lesz a Trafóban, ahol dr. Kőnig Frigyes festőművész megnyitja a képző- és iparművészeti diákok alkotásaiból összeállított kiállítást.


Csütörtöktől Utolsó Csepp Fesztivál 1


A programból szemezgetve, igen érdekesnek ígérkezik a fesztivál nyitóelőadása, amelyet már hagyományosan Angelus Iván tánciskolájának társulata tart, november 28-án 19 órai kezdettel, Indulási oldal címmel. A színházi darabok közül mindenképpen érdemes Bodó Viktor rendezésében a Magma társulat produkcióját megemlíteni, amelyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói lépnek fel, szombat este fél tizenegykor. A Képzőművészeti Egyetemről péntek estére várnak egy nagyon izgalmas előadást. A Létezések feltérképezése show alkotói között intermédia, képgrafika és festő szakosok is vannak, illetve alternatív társulatok és egy zenekar is közreműködik ebben a „tudományos-fantasztikus összmediális koncert” alcímet viselő produkcióban.

A filmvetítéseket és a filmmel kapcsolatos programokat idén is a Művész moziban tekinthetik meg a látogatók, akik több, mint kilencven, zömében negyedórás rövidfilmet láthatnak. A Színház- és Filmművészeti Egyetem már hagyományosnak mondható “vizsgafilmtermésén” kívül a Magyar Iparművészeti Egyetem animáció és az ELTE filmelmélet szakos hallgatóinak alkotásai is minden bizonnyal érdekesek lesznek, csakúgy mint több vidéki főiskola diákjainak a munkái.

A vetítéseken kívül az érdeklődők találkozhatnak két fiatal filmrendezővel, akik a filmjeik kapcsán beszélnek élményeikről, és a filmkészítés mai lehetőségeiről. Pálfi György, a Hukkle rendezője csütörtökön, míg Miklauzic Bence, az Ébrenjárók alkotója szombaton este a látogatók kérdéseire is szívesen válaszol. A Schilling-Moharos Forgatókönyv-írói Ügynökség az amerikai „Speculative script” és a forgatókönyvírás taníthatóságáról tart majd minden bizonnyal sok érdeklődőt vonzó előadást péntek este nyolc órai kezdettel, szintén a Művész moziban.

A résztvevők egymással és a közönséggel is találkozhatnak minden este a Trafó pincéjében, ahol az előadások után buli lesz. Csütörtök este dj Golem, dj Barba és dj Faktor, pénteken dj Naga teszi majd fel kedvenc lemezeit, míg a zárónapon a Colombian New Folk játszik.

Az Utolsó Csepp Fesztivál minden programja, mint minden évben, ezúttal is ingyenes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik