Belföld

Bizonytalan a GE-nek ígért másfél milliárdos támogatás

A General Electric szolgáltatóközpontjához ígért másfél milliárdos kormánytámogatásról kiderült: csak anynyit jelent, a GE pályázhat arra. Holott az IBM székesfehérvári kivonulásának bejelentése után néhány nappal a gazdasági és a pénzügyminiszter büszkén beszélt a sajtónak a GE 15 milliárd forintos beruházásáról.

Csak rossz hírek érkeznek a Széchenyi terves, korábban beadott versenyképességi pályázatokról: se döntés, se pénz, s egyelőre nincsen szó arról sem, hogy valamilyen formában ellensúlyozná a minisztérium a forráshiány miatt várhatóan visszautasított cégeket ért kárt – írja a Magyar Hírlap. A General Electric regionális központ-beruházását viszont minden jel szerint előre nyilvánították nyertesnek egy még ki sem írt – Okos Magyarország – pályázaton, legalábbis így is fel lehet fogni azt a szándéknyilatkozatot, amelyet a gazdasági tárca vezetősége írt alá a céggel másfél milliárd forintról.

Három héttel azután, hogy bejelentették: a General Electric tizenötmilliárd forintért szolgáltatási központot hoz létre Budapesten, még mindig nem egészen világos, hogy tulajdonképpen nyert-e állami támogatást ehhez a cég, vagy még pályáznia kell rá. Kérdés az is, hogy ha a támogatást nem nyerte el a cég, miért keltette a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) ennek a látszatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik