Belföld

Pályázzon Ön is! – az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pénzt osztana

A tárca négy pályázatának beadási határidejét meghosszabította, a távmunka pályázatok közül eddig 12 távmunkahely létesítését vállalta.

Az eddig beadott távmunka pályázatok közül négyet tartott támogatásra érdemesnek a bíráló bizottság, a négy munkáltató 12 távmunkahely létesítését vállalta – jelentette az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM). A pályázók könyvelésre, oktatási anyagok kidolgozására, munkaerő közvetítésre alkalmaznának távmunka keretei között dolgozókat.

Bozsik József a pályázatokat fogadó minisztériumi szakterület vezetője elmondta: csak azokat a pályázatokat továbbítják miniszteri jóváhagyásra, szerződéskötésre, amelyeknél a beadott dokumentációk alapján biztosnak látszik a tartós, piacképes gazdálkodás. Ezeket a feltételeket eddig csak a néhány plusz dolgozó foglalkoztatását vállaló, az alaptevékenységet már régóta gyakorló cégek teljesítették.

Nagyobb létszámú dolgozó foglalkoztatását vállaló munkaadók pályázatait is véleményezték – ezek távkereskedelmi, üzletkötői illetve programfejlesztői tevékenységi körökre vonatkoznak – de a beadott anyagból nem lehetett megítélni a tervezett üzletmenet megalapozottságát. A bizottság ezért a pályázati dokumentáció kiegészítésére kérte a pályázókat.

Meghosszabított pályázatok

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium meghosszabította a 2002. október 14-én meghirdetett pályázatai közül az alábbi négy pályázat beadási határidejét 2002. november 22-éről 2002. november 29-re:
– “eVilág – digitális tartalom és kultúra (hazai kulturális javak a digitális világban)” (kódszám: IHM-ITP-2)
– “esély a felzárkózásra (közösségi hozzáférési lehetőségek bővítésének támogatása)”(kódszám: IHM-ITP-3)
– “eGeneráció – informatika a gyermekekért (informatikai háttér fejlesztése a gyermekotthonokban és az önálló védőnői szolgálatoknál az információs műveltségért)” (kódszám: IHM-ITP-4)
– “Az információs műveltség térnyeréséért (eszköz és hozzáférés biztosítása)” (kódszám: IHM-ITP-5)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik