Belföld

Medián: továbbra is az MSZP vezet

A pártok támogatottsága az utóbbi időben csak kisebb változásokat mutat: az MSZP tartósan a szavazatok több mint felére, a Fidesz pedig bő egyharmadára számíthat. Ha most lennének a választások, legfeljebb két párt jutna be a parlamentbe - derül ki a HVG megbízásából készült novemberi Medián-elemzésből. A két nagy párt nyár közepe óta stabilizálta helyzetét, miközben Dávid Ibolya és Demszky Gábor népszerűségi indexe rekordmagasságokba emelkedett. A miniszterelnök a negyedik legkedveltebb politikus.

A Medián novemberi felmérése szerint a választani tudó biztos szavazók közül az MSZP-re 57, a Fideszre 37, az SZDSZ-re 4, az MDF-re és a Munkáspártra 3 százalék voksolna.

A politikusok népszerűségében egy harmadév alatt végbement változások mind pozitív irányúak. Nem kizárt, hogy az MDF elnöke, Dávid Ibolya az önálló pártarculat megőrzéséért tett erőfeszítéseinek is köszönheti, hogy kedveltségi mutatója ismét csaknem megközelíti a közel két éve, tavaly januárban kimutatott rekordját. Ennél is nagyobbat "ugrott" előre Demszky Gábor főpolgármester, akinek 12 százalékpontnyi népszerűség-növekedése alighanem az önkormányzati választások egyik jelentős győzelmének kijáró elismerés is. Mádl Ferenc köztársasági elnök a harmadik legnépszerűbb poltikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik