Belföld

Soha nem látott nyereségnövekedés a Telekom Austriánál

Példátlan nyereségnövekedésről számolt be szerdán a Telekom Austria. Az elbocsátások után fellélegző vállalat a korábbi 16,1 millió euró után most 112 millió eurós nyereséget közölt.

A Telekom Austria az év első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához képest 16,1 millió euróról 112 millióra növelte a tiszta nyereségét, a részvényenkénti nyereség a tavalyi 0,03 euró helyett most 0,22 eurót tett ki, a csoport forgalma pedig 0,4 százalékos növekedéssel 2,90 milliárd eurót ért el, vagyis nagyjából a tavalyi év azonos időszakában elért szinten maradt.

A szerdán Bécsben kiadott közlemény szerint a működés legszélesebb mutatója, a csoport pénzforgalmi többlete (EBITDA) – a leépített munkatársakra fordított összegeket nem számítva – januártól szeptemberig a mobil üzletág magas hozamának köszönhetően 3,9 százalékkal 1,21 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Ebbe azonban beszámítottak a vezetékes hálózatnál 33,1 millió eurót: ez az összeg származott az idő előtti nyugdíjazások fedezésére képzett tartalékok feloszlatásából, és ebből 8,9 millió euró jutott a harmadik negyedre. Az egyszeri hatásokon kívül a közlemény szerint a vezetékes üzletágban az EBITDA megszilárdulása rajzolódik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik