Belföld

Brit bárónő a Budapesti Értéktőzsdén

A Budapesti Értéktőzsdén tett látogatást Janet Cohen of Pimlico bárónő, a brit Munkáspárt képviselője, a Lordok Házának tagja, 2002. november 19-én. Lady Cohen, a BPP International tiszteletbeli elnökeként a hét elején érkezett Magyarországra.

A BBP International Európában jól ismert tréningcég, amely a régióban hat éve kínál különböző képzési programokat, kifejezetten pénzügyi és számviteli területen dolgozó szakemberek részére.

Janet Cohen of Pimlico bárónőt, aki egyben a London Stock Exchange tiszteletbeli igazgatója, neves írónőként is számon tartják a szigetországban. A bárónőnek eddig nyolc detektívregénye jelent meg Nagy-Britanniában.

Lady Cohen a Budapesti Értéktőzsdén tett látogatása alkalmával a felelős vállalatirányítási alapelvek - a corporate governance elveinek - fontosságát hangsúlyozta napjaink globális pénzügyi világában. Janet Cohen bárónő kiemelte ezeknek az eszközöknek a jelentőségét a csatlakozó országok esetében is. Véleménye szerint: "Egy olyan sikeres országban, mint Magyarország, ezeknek a felelős vállalatvezetési alapelveknek a bevezetése - különösen az EU csatlakozás küszöbén - növelheti az ország iránti befektetői bizalmat. Egyre több tőkepiaci szereplő tartja majd jövedelmező piacnak a Budapesti Értéktőzsdét."

A bárónő tiszteletére a BBP International és a Brit Kereskedelmi Kamara november 19-én este hat órakor fogadást adott. A Brit Nagykövetség Old Banking Hall-jában tartott eseményen "Tőkepiacok az Európai Unióban" címmel előadást tartott Janet Cohen of Pimlico bárónő. A rendezvényen előadóként részt vett Horváth Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde Rt. vezérigazgatója, aki a "Tőzsdék helyzete napjainkban" címmel mondott beszédet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik