Belföld

Berken belül maradt a CD Hungary

A Népszabadság információi szerint a több milliárd forint értékű diplomataingatlanokat kezelő CD Hungaryt az OTP-től megvásárló Szinva 2001 Rt. a privatizáció óta a cég „közelében volt", sőt állítólag már ebből a célból alapították. A húszmillió forint alaptőkéjű Szinva 2001 munkájában korábban részt vett Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója is.

Halló, halló, halló, bocs, ez csak vicc volt – így jelentkezik be a többmilliárdos ingatlanportfóliót birtokló CD Hungary Rt-.t megvásárló Szinva 2001 Rt. üzenetrögzítője. A cég székhelyével, az üzenetrögzítőhöz hasonlóan ,nem bíbelődtek sokat, nem csináltak presztízskérdést az előkelő irodaházból; a cég központja a tulajdonos, Garancsi István otthonában van bejegyezve.

A Népszabadság megkeresésére a korábban a Takarékbank leánycégét, a Takarék Brókert irányító Garancsi üzleti titokra hivatkozva elhárította valamennyi kérdésünket, csupán annyit közölt, hogy a cég azzal foglalkozik, ami a tevékenységi körében meg van jelölve (üzletviteli tanácsadás mellett ingatlanügyletekkel). A társaság alaptőkéje a minimális húszmillió forint, ami nem utal jelentős ingatlanberuházói tevékenységre.

A Népszabadság információi szerint a Szinva 2001 a kezdetektől – vagyis a privatizációs tender kiírása óta – részt vett a tranzakció létrehozásában, menedzselésében és a kockázatviselésében, így nem zárható ki, hogy már kifejezetten a CD Hungary-ügyletre alapították tavaly májusban.
[Népszabadság]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik