Belföld

Cognossal az Európai Unióba

Még a politikusok intenzíven dolgoznak az Európai Unios csatlakozás körülményeinek kimunkálásában, időpontjának meghatározásában, addig az üzleti intelligencia szoftverek piacán vezető Cognos már Európai Unios követelményeknek megfelelő termékeket kínál a magyar gazdaság, közigazgatás vezetőinek.

Dénes László, a világcéget Magyarországon képviselő Axis Kft ügyvezetője elmondta, hogy a Cognos idén is megőrizte vezető helyét a piacon, a forgalmát több mint tíz százalékkal növelte, s ezzel elérte a 200 millió forintot.


A Cognos termékek forgalmazására 1997-ben kötöttek szerződést, s Magyarországon becslések szerint mintegy száz cégnél több mint négyezer munkahelyen található Cognos rendszer.


A felhasználók között van például az Aegon, az Allianz, a Biogal, a Generali Providencia, a Magyar Posta, a Malév, a Matáv, a Nokia, a Paksi Atomerőmű, a Pick Szeged, az SKF. A Matáv az üzleti intelligencia belső szabvánnyá választotta a Cognost. Dénes László szerint a Cognos termékek azért is közkedveltek, mert már most megfelelnek az EU- követelményeknek. A gazdasági helyzet, valamint a fokozódó verseny igénylik, hogy a cégek, intézmények átláthatóan, eredményesebben működjenek, s ebben segíti őket a Cognos szoftverek használata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik