Belföld

Értékleírást tervez a Matávban a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom hivatalosan megválasztott új elnöke, Kai-Uwe Ricke átalakítja a legnagyobb európai távközlési cég vezetését, az eredmények miatt pedig nem tartotta kizártnak, hogy a Matávot is érinthetik az elmúlt napokban emlegetett értékleírások. A Matáv Rt. az év első háromnegyed évét 58,1 milliárd forint nettó eredménnyel zárta.

A Deutsche Telekom felügyelőbizottsága csütörtökön ülést tart a társaság székhelyén, Bonnban: délután bejelentik a legújabb üzleti eredményeket, és elmondják, hol tart a vállalati stratégia átalakítása. A Financial Times Deutschland csütörtöki számában nem tartotta kizártnak, hogy a Matávot is érinthetik az elmúlt napokban emlegetett értékleírások.

A Matáv Rt. az év első háromnegyed évét 58,1 milliárd forint nettó eredménnyel zárta, ami 2,6 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 59,7 milliárd forintnál – hozta nyilvánosságra a társaság csütörtökön.

A nemzetközi számviteli szabvány (IAS) alapján készült, konszolidált, nem auditált eredménykimutatás szerint a társaság szeptember végéig 438,3 milliárd forint bevételt ért el, ami 8,6 százalékkal nagyobb a bázisidőszakban kimutatott 403,7 milliárd forintnál. A piac a Matávtól 56-59 milliárd forint közötti nyereséget várt. A társaság működési eredménye 100,9 milliárd forint volt szeptember végén, ami 13,9 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 88,5 milliárd forintot. A Matáv kamat és adófizetés, értékcsökkenés és tőketörlesztés előtti eredménye (EBITDA) 8,4 százalékkal nőtt az év első kilenc hónapjában, s elérte a 189 milliárd forintot.


[A Matáv jelentése – .doc file]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik