Belföld

László Csaba üdvözölte a Moody’s döntését

A Moody's nemzetközi hitelminősítő kedden a helyi valutában jegyzett szuverén adósságok szintjére minősítette fel nyolc kelet-európai EU-tagjelölt devizaadósi besorolását. Magyarország küladósi minősítése ezzel az eddigi A3-ről két fokozattal A1-re javult.

Nagyon örülök a hírnek – mondta László Csaba pénzügyminiszter azután, hogy a Moody’s hitelminősítő 7 másik csatlakozásra váró országgal együtt kedden javított Magyarország szuverén devizaadósságának besorolásán.


A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a Moody’s ezzel a döntéssel megerősítette, hogy Magyarország azok között az országok között van, amelyek EU-csatlakozása visszafordíthatatlan. A döntés egyértelműen a konvergencia folyamatnak szól, tehát megerősíti, hogy jó úton járunk, amikor mindent megteszünk a maastrichti kritériumok teljesítése érdekében, az államháztartási hiány és az infláció csökkentéséért – tette hozzá László Csaba. Megjegyezte, hogy ez nemcsak a kritériumok teljesítése miatt fontos, hanem azért is, mert csak így lehet a magyar gazdaságot ismét egészséges növekedési pályára állítani. A Moody’s két fokozattal A3-ról A1-re javította Magyarország hosszú lejáratú szuverén devizaadósságának besorolását.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik