Belföld

Változások az APEH szervezetében

Erőteljesebb biztosítékokkal kívánja a kormány szabályozni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) vezetőjének kinevezését és felmentését - derült ki a kabinet pénteki ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten. Kiss Elemér kancellária-miniszter elmondta, hogy a tervek
szerint a jövőben az APEH elnökét - továbbra is a pénzügyminiszter hatáskörében - az Országgyűlés illetékes bizottsága előtti meghallgatást követően, hat évre neveznék ki. Hozzátette: az APEH elnökének felmentését részletesen kell majd indokolni.Kiss Elemér leszögezte, hogy a törvény parlamenti elfogadását követően a jelenlegi APEH-elnökre is vonatkoznának az új szabályozások. László Csaba pénzügyminiszter egy kérdésre válaszolva jelezte:
eddigi tapasztalatai alapján várhatóan ismét a jelenlegi APEH-elnököt, Király László Györgyöt fogja az adóhatóság élére javasolni. A ancelláriaminiszter jelezte: az APEH szervezetéből kikerül a bűnügyi igazgatóság. Kitért arra, hogy a kormány következő ülésén valószínűleg elfogadják a bűnügyi igazgatóság működéséről szóló külön törvénytervezetet is. Kiss Elemér elmondta: egyelőre még nem dőlt el, hogy az adónyomozók melyik szerv felügyelete alá kerülnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik