Belföld

Kiemelt forgalmazók vezetik be Magyarországon a Stonesoft információbiztonsági megoldásait

A Stonesoft Magyarországon most bevezetésre kerülő alkalmazásai - a StoneGate és a StoneBeat - nemzetközi szinten is vezető termékeknek számítanak.

A magyarországi kiemelt forgalmazók – a HIS Software Magyarország és a PiK-SYS Kft. – az értékesítésen túl értéknövelő szolgáltatásként nyújtanak implementálást, karbantartást, termékkövetést, továbbá oktatással segítik a felhasználókat a Stonesoft termékeinek megismerésében és használatában.

A Stonesoft Corporation két hazai, az információbiztonsági termékek forgalmazásában és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokban ismertté vált társasággal kötött megállapodást csúcstechnológiájú termékeinek magyarországi bevezetésére.
A Stonesoft a nemzetközi piacon a vállalati szintű információbiztonsági piac egyik vezető fejlesztője. A cégnek világszerte több mint 8 ezer ügyfele van, közöttük nemzetközi pénzintézetek, vezető telekommunikációs társaságok és egyéb szolgáltatók. A Stonesoft ügyfele többek közt a Paribas, a Merrill Lynch, a Bell Atlantic, a Deutsche Telekom, a Lufthansa, a Financial Times, a Nokia stb.
A társaság nemzetközi székhelye Helsinkiben van, de működtetnek központot az Egyesült Államokban, az ázsiai régióban (Szingapúr), az Egyesült Királyságban és Németországban.
A Stonesoft Magyarországon most bevezetésre kerülő két alkalmazása, a StoneGate és a StoneBeat nemzetközi szinten is vezető termékeknek számítanak. A StoneGate egy skálázható, magas szintű biztonságot és nagy teljesítményt nyújtó tűzfal és VPN megoldás. A StoneGate egy olyan centralizált rendszert kínál, amellyel a vállalati információbiztonság valamennyi elemét kontrollálni lehet, úgy mint a tűzfalat, a felhasználói jogosultságokat, a hálózati elemeket, a biztonsági politikát.
A StoneBeat a tűzfalak közötti terheléselosztás megteremtésével biztosítja a magas- rendelkezésreállást olyan tűzfalak és tartalomvédelmi megoldások esetében is, amelyek önállóan nem képesek erre.
“Termékeink olyan vállalkozások és intézmények számára jelentenek megoldást, amelyek üzletvitelének alapvető eleme az Internet problémamentes használata. Termékeinket világszerte professzionális értékesítési csatornákon keresztül forgalmazzuk” mondta Gudrun Weinfurtner, a Stonesoft Corporation kelet-európai értékesítési vezetője.
A Stonesoft termékeit Magyarországon két, az információbiztonság területére szakosodott kiemelt forgalmazó (premium reseller), a HIS Software Magyarország és a PiK-SYS Kft. vezeti be. Az értékesítésen túl értéknövelő szolgáltatásként nyújtanak implementálást, karbantartást, termékkövetést, továbbá oktatással segítik a felhasználókat a Stonesoft termékeinek megismerésében és használatában.
A HIS Software Magyarország 1998-ban alakult: a társaság létrehozásával tette meg a svájci központú HIS Software AG az első lépését a kelet-európai piacok felé. A HIS Software Magyarország képviseli hazánkban a Check Point, a StoneSoft, a Computer Associates (CA), az Internet Security Systems (ISS), az RSA Security és a SonicWALL cégeket is.
A PiKSYS Kft. 1991-ben alakult. A magyar információbiztonsági piacon a McAfee termékek forgalmazásával vált ismertté. A cég 1998-ban a Network Associates-től Magyarországon elsőként megkapta a “Kiemelt partner és támogató központ” címet.

Stonesoft Corporation
A Stonesoft Corporation 1990-ben alakult, majd 1994-ben lépett be az információbiztonsági piacra, amelynek a 90-es évek közepétől meghatározó szereplőjévé vált a magas-rendelkezésreállást biztosító tűzfal termékeivel. A Stonesoft jelenleg 8000 ügyfelet mondhat magáénak. A társaság 2001-ben nettó 54 milló USD árbevételt ért el. A Stonesoftot jegyzik a helsinkii tőzsdén.

HIS Software Magyarország
A vállalat tulajdonosa a svájci központú HIS Software AG, melynek többek között Ausztriában és Németországban működnek leányvállalatai. A HIS Software csoport 1998-ban hozta létre a HIS Software Magyarországot, amely magas szintű információbiztonsági megoldásokat szállít, professzionális szolgáltatásokat nyújt ügyfelei és partnerei számára. Az általuk forgalmazott megoldások között találhatók tűzfalak, tartalombiztonsági alkalmazások, VPN rendszerek, sávszélesség menedzsment megoldás, behatolás-felderítő hálózatbiztonsági szoftverek, valamint digitális aláírás megoldás is. A HIS Software Magyarország olyan, a maguk piaci szegmensében vezető fejlesztő vállalatokat képvisel Magyarországon, mint a Check Point, a StoneSoft, a Computer Associates (CA), az Internet Security Systems (ISS), az RSA Security vagy a SonicWALL.

PiK-SYS Kft.
A PiK-SYS Kft. 1991-ben alakult, 100%-ban magyar tulajdonú magánvállalkozás. A cég a világ egyik vezető adatvédelmi vállalatának, a Network Associates, Inc-nek a hivatalos magyarországi partnere, s Magyarországon elsőként kezdte meg a McAfee termékek licenszesítését és terjesztését. A PiK-SYS Kft. referenciái között olajipari cégek, bankok, biztosítók, államigazgatási és oktatási intézmények, kórházak, egyszemélyes vállalkozások és magánszemélyek is megtalálhatók. 2000. októberétől a cég a McAfee termékek hivatalos technikai támogató központja (Authorized Support Centre). A társaság szakemberei a McAfee szoftverek mellett konzulensi minősítést szereztek a Magic Help Desk és PGP/CyberCop rendszerekre is. A PiK-SYS Kft. a McAfee termékeken kívül a Watchguard, a Glück & Kanja és a Packeteer biztonsági termékeinek hivatalos forgalmazója.

További információ:

Gudrun Weinfurtner
Channel Manager, Eastern Europe
Stonesoft Germany GmbH, Germany
Phone: +49-9943-902842
Mobile: +49-178-6978221
Fax: +49-9943-902843
E-mail: gudrun.weinfurtner@stonesoft.com

Pistár Mária
ügyvezető igazgató
PiK-SYS Kft.
1095 Budapest, Boráros tér 7.
Tel: 455-6000
Fax: 455-6005
E-mail: maria.pistar@piksys.hu

Edelényi András
technikai igazgató
HIS Software Magyarország
1122 Budapest, Bíró u. 7.
Tel: 457-3230
Fax: 213-0007
E-mail: andras.edelenyi@his.hu; sales@his.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik