Belföld

Bolgár dobozgyárat vett a Dunapack

[FN] Az egyik legnagyobb magyar papírgyár, a Dunapack tovább terjeszkedik Kelet-Európában. A magyar cég tegnap átvette a bolgár Rodinvest AD részvényeinek 98,08 százalékát - tájékoztatta a Dunapack a FigyelőNetet.

 A szóban forgó bolgár társaság cég birtokolja az ugyancsak plovdivi Rodina AD hullámdobozgyár részvényeinek 91,35 százalékát. A budapesti Dunapack Rt. az osztrák Hamburger AG tulajdonában van. A csoport Közép-Európa egyik legjelentősebb papír- és csomagolóanyaggyártó vállalata, évente mintegy 800 ezer tonna csomagolópapírt és 350 ezer tonna csomagolóeszközt állít elő. Hat papírgyárat és tizenkét csomagolóanyaggyárat üzemeltet Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Ukrajnában és Szlovéniában.


A csoport éves forgalma mintegy egymilliárd euró. A Dunapack Rt. résztulajdonosa a Párizsban bejegyzett Alliabox csoportnak, amely globális vásárlók európai kiszolgálására alakult és a kontinens országainak döntő többségében meglevő hullámdobozgyárai révén azonos terméket és szolgáltatást biztosít vevőinek.


Ehhez a lánchoz csatlakozik az átvétel után a plovdivi Rodina A.D. A szeptember 30-án megtartott közgyűlésen jelentős tőkeemelésről döntött az új tulajdonos. A tervek szerint a következő évben több lépcsőben történik a bolgár gyár termelő létesítményeinek, szervezetének és információrendszerének korszerűsítése. A beruházások teljes összege meg fogja haladni a 16 millió eurót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik