Belföld

Megszületett a 24. csemete

A Tesco bejelentette, hogy holnap, szeptember 25-én, reggel 8 órakor Esztergomban megnyitja huszonnegyedik hazai hipermarketét.

Az új 5000 négyzetméter területű áruház 245 főként esztergomi lakost foglalkoztat majd. A vevők több mint 28 ezer termék között válogathatnak majd az új áruházbank, s ezzel a városban található kereskedelmi egységek közül a legszélesebb választékot biztosítja majd a Tesco.

Az új, esztergomi hipermarketben is megtalálhatóak lesznek a Tesco már megszokott ínyencségei, mint például a belső pékség, cukrászat, a grill illetve a halpult. Az áruház ezúttal is otthont ad más kiskereskedelmi egységeknek, így többek között óra-ékszer, herbária, fotósbolt, vagy sport ruházat tarkítja majd az új hipermarketet.

Az esztergomi áruházban, a már meglévő Tesco áruházakhoz hasonlóan az élelmiszerek mellett, – amelyek egyébként az összes termék 50 százalékát teszik ki – nagy választékban válogathatnak a vásárlók elektronikai cikkekből, játékokból, ruházati termékekből, háztartási és vegyi árukból. Az egyes polcrendszerek hossza egyébként, mintegy 2 kilométer. Az áruház egyéb különleges szolgáltatásokat is kínál; lesz házhozszállítás, ajándékutalvány értékesítés díszcsomagolás, áfa visszaigénylés, és nem utolsó sorban meghosszabbított nyitva tartás. A hosszú sorban állás elkerülése végett, 21 pénztárt fog üzemeltetni az új bevásárlóközpont. A hét három napján éjfélig várják majd a vásárlókat.

Az áruház parkolójában 600 autónak lesz férőhely, a terület fásítása pedig folyamatban van. A Tesco egyébként több útrekonstrukciót végzett az új áruház környezetében, kicserélte a közműveket, és a világítást, valamint egy körforgalmi csomópontot is létesített az áruház előtti szakaszon.

A Tesco, Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca, és legnagyobb brit befektetője. Itthon közel 11.000 magyar munkavállalót alkalmaz, s minden új áruház nyitásával körülbelül 300-400 új munkahelyet tud biztosítani. A vállalat 8 éves magyarországi működése során 24 áruházat nyitott, s mára piacvezetőként közel egy millió vásárlót szolgál ki minden héten. Magyarországon a Tesco folyamatosan bővül, s ebben az évben még további két áruház megnyitását tervezi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik