Belföld

A SAS az analitikus és az üzleti intelligencia (BI) szoftverpiac vezetője

Az AMR Research piackutató cég közelmúltban közzétett elemzése szerint a SAS egyértelműen az analitikus és üzleti intelligencia (BI) szoftverek piacvezető szállítója.

Az AMR Research által a 2001-2006 időszak kulcstechnológiáiról készített Enabling Technologies Report című jelentés szerint 2001-ben a SAS a BI piac 21 százalékát uralta. A közzétett adatok alapján a BI piac 10 százalékkal nőtt 2001-ben, és elérte az 5,6 milliárd dolláros szintet. Az AMR Research előrejelzése szerint a BI piac forgalma 2006-ban eléri a 12,2 milliárd dollárt.
“2002-ben a BI úgy beindult, hogy meg sem állt az amerikai képviselőházig” – mutat rá a jelentés. A Kongresszus előtt elmondott beszédében Alan Greenspan, az USA jegybankjának elnöke rámutatott, hogy az információk könnyebb elérése a recesszió enyhítése mellett a gazdaság gyorsabb kilábalását is eredményezi. Tény, hogy egyre több szervezet építi stratégiai döntéseit a vállalati adatokból kinyert információkra.

Jim Davis, a SAS marketing igazgatója és elnökhelyettese a következő szavakkal világított rá a kialakult helyzetre: “A SAS az előrejelző adatelemzésben és az adatok kezelésében felhalmozott tudásával segíti a szervezeteket abban, hogy a vevőikről, szállítóikról és működésükről rendelkezésre álló adatokat üzletileg hasznos információvá alakítsák. A SAS elemző eszközeit alkalmazó szervezetek döntéshozói az előrejelző adatelemzés tükrében tisztán látják a várható igényeket, csökkenthetik költségeiket és növekedési pályára állíthatják szervezetüket.”

A SAS biztosítja az üzleti intelligencia end-to-end infrastruktúráját, a SASR Intelligence Architecture-t, amely olyan minőségi információk előállításához szükséges, amelyekre üzleti döntéseket lehet alapozni. Ez az infrastruktúra egyben a piac változásaira való gyors reagáláshoz szükséges rugalmasságot is biztosítja. A meglevő informatikai infrastruktúrát maximálisan kihasználó SAS Intelligence Architecture, lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy könnyebben meg tudjanak felelni a piac, saját dolgozóik, szállítóik elvárásainak.

“A SAS elkötelezte magát a BI mellett” – erősíti meg Don Hatcher, a SAS technológiai stratégiai elnökhelyettese. “Több, mint negyed évszázada építjük tudásbázisunkat, fejlesztjük módszertani és gyakorlati megoldásainkat, amelyekkel hatékonyan tudjuk segíteni ügyfeleinket abban, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzák. Az eredmények önmagukért beszélnek. A SAS a legbonyolultabb informatikai környezetet is rugalmasan tudja integrálni, és ezek olyan tényezők, amelyek az IT beruházások nyereséges működtetéséhez és megtérülésük optimalizálásához szükségesek.”

Néhány szóban a SAS-ról
A SAS az új generációs üzleti intelligencia (BI) szoftverek és intézményi intelligenciát előállító szolgáltatások piacvezető szállítója. Megoldásait több mint 38.000 ezer helyen, s a Fortune 500 listán szereplő száz legnagyobb vállalat közül 98-nál hasznosítják a vevőkkel és szállítókkal fenntartott kapcsolatok javítására; jobb, pontosabb és megalapozottabb döntések meghozatalára; és a szervezet folyamatos megújulására. A SAS az egyetlen olyan szállító, amely piacvezető adattárházi, analitikus és hagyományos üzleti intelligencia alkalmazásainak teljes körű integrálásával nagy adatmennyiségekből tudást állít elő. Ügyfeleink immár több, mint 25 éve építenek tudásunk erejére és tudják, mit jelent jelszavunk, a Power to KnowR. Látogasson meg minket a www.sas.com webhelyen.

A SAS név és a SAS Institute Inc. termékeinek és szolgáltatásainak neve a SAS Institute Inc. védjegye vagy az Egyesült Államokban és másutt bejegyzett védjegye. Egyéb márka- és terméknevek a megfelelő vállalatok védjegyei. Az R jel azt jelenti, hogy az így megjelölt név az Egyesült Államokban be van jegyezve. Copyright C 2002. SAS Institute Inc. Cary, NC, USA.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik