Belföld

Kedvező negyedévet zárt a BEA

A világ első számú alkalmazás infrastruktúra szállító cége a BEA Systems az IT piac gyengélkedése ellenére is igen kedvező negyedévet zárt, olvasható a cég sajtó bejelentésében. Minden fő szegmensben (alkalmazás szerver, portál, integrációs technológia) növelni tudták piaci részesedésüket.

Kedvező negyedévet zárt a BEA
Megjelent a WebLogic Enterprise Platform, az első komplett vállalati alkalmazás infrastruktúra platform

A világ első számú alkalmazás infrastruktúra szállító cége a BEA Systems az IT piac gyengélkedése ellenére is igen kedvező negyedévet zárt, olvasható a cég sajtó bejelentésében. Minden fő szegmensben (alkalmazás szerver, portál, integrációs technológia) növelni tudták piaci részesedésüket.

Röviden a BEA-ról:
A BEA cég elismerten a világ vezető e-infrastruktúra szállítója. 1995-ben alapult, mára több, mint 2800 alkalmazottat foglalkoztat, világszerte 90 irodában, aki több mint 13 000 ügyféllel foglalkoznak. A vállalat 1999-ben 464 millió USA-dollár árbevételt ért el, ami 2000-ben már meghaladta a 820 millió dollárt. 2001-ben az éves árbevétel elérte a 1.050 millió dollárt. Ez a növekedési ütem a leggyorsabb a világ jelentős informatikai vállalkozásai közül.

“Rendkívül intenzív termékfejlesztést hajt végre a BEA, amely a WebLogic alkalmazás szerverével mind technológiailag mind a piaci részesedését tekintve hosszú ideje világelső.” tájékoztatott Kovács András , a magyarországi kiemelt BEA Partner, az IQSOFT Rt. technológiai igazgatója.

A WebLogic alkalmazás szerver (WLS) legújabb 7-es változatának számos új jellemzője közül a web szolgáltatások átfogó támogatása, az új biztonsági és megbízhatósági megoldások a legfontosabbak. A WLS továbbra is tartja első helyét a Java alapú alkalmazás szerverek teljesítményének összehasonlítására kidolgozott, független szervezet által végrehajtott bechmark alapján és a kritikus nagy teljesítményű alkalmazások jó része ezen az alkalmazás szerveren fut. Számos sajtóhír számol be arról, hogy a cégek más ismert alkalmazás szerverről áttérnek a megbízható és nagy teljesítményű WLS-re.

A piacvezető WLS alkalmazás szerverre épülő WebLogic Portal (WLP) és WebLogic Integration gyorsan növeli piaci részesedését.

A portál az elmúlt évben három szakmai díjat is kapott és több mint hatszáz portált építettek a felhasználásával, amivel az egyik piacvezetővé vált. BEA portálhoz több mint 40 cégtől közöl százötven kész portlet áll a vásárlók rendelkezésére.

Gyorsan bővíti piaci részesedését a BEA integrációs technológiája a WebLogic Integration (WLI), amely a vállalati alkalmazások integrációján túl üzletek közötti integrációt (B2B), üzleti folyamat kezelését (BPM) és EDI támogatást is biztosít felhasználóinak. Az elmúlt 7 hónapban több mint 130 új integrációs projekt indult a WLI alkalmazásával. A cég bejelentése szerint szeptemberben már több mint 150 Java JCA (Java Connector Architecture) szabvány szerinti adapter áll a vásárlók rendelkezésére, ezen belül 30 a BEA-tól.. A cég első embere Alfred Chang szerint a BEA rövid időn belül vezető poziciót kíván elérni az integrációs piacon, és drasztikusan csökkenteni kívánja az integrációs projektek költségét.

Új fejlesztő eszköz, a BEA Workshop jelent meg a BEA kínálatában, amely a Java J2EE technológiák mélyebb ismerete nékül használható J2EE és web szolgáltatás alapú alkalmazások fejlesztéséhez. A Workshop bevezetésével a cég célja az, hogy a technológia részletek elrejtésével széles körben tegye elérhetővéa vállalati java és web szolgáltatás technológiákat. A szakma elismeri a BEA vezető szerepét a Java web szolgáltatások területén.

A Java virtuális gépek új generációját hozta ki a cég. A JRocket nagy teljesítményű JVM-et egy vagy több processzoros szerverekre fejlesztették ki.

Az alkalmazás szerver és a rá épülő integrációs és portál kiszolgáló alkotja az ún vállalati alkalmazás infrastuktúra platformot, amely a korszerű vállalati infrastruktúra közponi eleme és a Gartner Group szerint az infrastruktúra fejlődés következő állomása A BEA WebLogic Platform az első komplett és teljesen integrált ilyen eszköz a piacon. Elemei a WebLogic Application Server, WebLogic Integration és WebLogic Portal valamint a BEA Workshop és JRocket JVM. A platform keretében fenti termékek teljes körűen integráltak, fejlesztésük összehangolt és egy CD-ről telepíthetjük őket. A platform elemei természetesen külön-külön is kaphatóak.

A világ második legnagyobb informatikai cége a Hewlet Packard úgy határozott, hogy felhagy saját köztesszoftver és alkalmazás infrastruktúra fejlesztésével és a BEA céggel együttműködve, annak termékeire építi nagyvállalati stratégiáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik