Belföld

Milosevics bankárával csempészte a valutát?

[MTI] Borka Vucics, akit sokan Szlobodan Milosevics volt jugoszláv elnök "bankárának" neveznek, az Il Messaggerónak adott interjújában tagadja, hogy annak idején segítséget nyújtott volna a diktátornak a szankciók megsértésében.

Borka Vucics a Beogradska banka elnöknője volt, akit a hágai Nemzetközi Törvényszék azzal vádol, hogy egykor segített kijátszani a Belgrád elleni szankciókat, mégpedig nagy mennyiségű valuta külföldre menekítése révén. Az asszony határozottan tagadja ezeket a vádakat, hangoztatva, hogy a törvényszék csak szóbeszédre alapozza állításait, egyetlen bizonyíték sincs a kezében. Vusics állítja, hogy Milosevicsnek még bankszámlája sem volt az általa vezetett pénzintézetnél. Az állam nem is a Beogradska banka szolgáltatásait vette igénybe – fűzi hozzá.


Az olasz lap tudósítójának kérdésére válaszolva a bankárnő elmondja, hogy izraeli bankok viszont részt vettek néhány törvényes kereskedelmi ügyletben Belgráddal. Az interjúalany azt mondja, jól ismeri Milosevicset, és határozottan leszögezi, hogy szerinte a volt államfő bizonyosan nem sikkasztott. Annál inkább hasznot húztak a jugoszláv vezető környezetében lévő emberek, akik visszaéltek Milosevics bizalmával – mondja az Il Messaggerónak Borka Vucics.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik