Belföld

Finisben

Lassan véget érnek az idei nyár fesztivál programjai: a hagyomány szerint augusztus 20. után csöndesebb időszak következik a programkínálatban, ami érthetően egybeesik azzal, hogy a kőszínházakban elkezdődnek az őszi bemutatók próbái.

A Budafest finisében 16-án és 19-én Verdi Aidáját láthatjuk többek között olyan előadók interpretálásában, mint Antonello Palombi, Sümegi Eszter és Pánczél Éva, a karmester Pier Giorgio Morandi lesz.

Az Esztergomi Nyári Játékok a magyar rockoperák gálájával zár: a Szörényi-Bródy szerzőpárostól 16-án az Attila – Isten kardja, 17-én az István, a király, 18-án pedig a Veled, Uram kerül bemutatásra koprodukcióban a Szegedi Nemzeti Színházzal. Az István, a király egyébként 20-án ünnepi díszelőadásban is színre kerül, a főbb szerepekben Gazdag Tibort, Tóth Sándort, Kaszás Attilát, Jegercsik Csabát, Császár Angélát és Auksz Évát láthatjuk.

Zár a Vajdahunyadvárban működő Nyári Zenei Fesztivál is: 15-én a Mendelssohn Kamarazenekar szólaltat meg népszerű Mozart-melódiákat, míg 19-én a rendezvénysorozatot a Pécsi Szimfonikus Zenekar búcsúztatja Csajkovszkij művekkel. A Karmelita Udvar viszont augusztus végig fogadja látogatóit: 17-én a Sonora Hungarica Consort lép fel, majd 18-án Vissza a gyökerekhez címmel rendhagyó pop-koncertre kerül sor Csepregi Gyula és fiatal zenésztársai előadásában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik