Belföld

A nyár folyamán közel 200 gyermek vendégeskedett a Coca-Cola Beach House-on

A Coca-Cola Beach House-on 30 szociálisan hátrányos helyzetű fiatal vendégeskedett, akik közül tízen Hollandiából érkeztek.

A nyár folyamán összesen közel 200 gyermek tölthetett el egy felejthetetlen napot a Coca-Cola Beach House-on.

A Coca-Cola Beach House ezen a nyáron második alkalommal látott vendégül szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeket. A fővárosi Gyermekotthon Oroszlányi Gyermekotthonából 30 fiatal töltött el egy napot a Coca-Cola Beach House-on, ahol a lelkes csapatok vízifociban, korfballban és strandröplabdában is összemérték ügyességüket. A csoportból 10 gyermek a hollandiai Lunterenből érkezett. A nyár folyamán szervezett formában közel 200 gyermek vendégeskedett egy-egy napot a Coca-Cola Beach House-on.

A 30 gyermek a sokféle sportolási és szórakozási lehetőségeken túl a Magyar Élet- és Vízimentő Szövetség szakemberei vezetésével vízimentő tanfolyamon is részt vett. Délelőtt a tapasztalt vízimentők a medencében látványos gyakorlati bemutatót tartottak, majd a gyerekek is kipróbálhattak különböző mentési gyakorlatokat a közkedvelt Baywatch bójákkal, mentőtömlővel és gumimatraccal. Délután a csoport a Balatonban ügyességi játékokban mérte össze a nap folyamán megszerzett tudását. A legügyesebbek érmet kaptak, a nap végén pedig mindenki a szövetség által hitelesített oklevéllel térhetett haza.

“Bízom abban, hogy azok a gyerekek, akik részt vettek a bemutatókon és a gyakorláson, néhány hasznos ismerettel gyarapodtak, és a vízpart mellett átgondoltabban és ezáltal biztonságosabban töltik majd el szabadidejüket. A munkatársaim és magam is nagyon élveztük a gyerekeknek tartott vízimentő oktatás alkalmakat a Coca-Cola Beach House-on.” – nyilatkozott Medek Miklós, a Magyar Élet- és Vízimentő Szövetség elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik