Belföld

Bank & Tőzsde – befektető kerestetik

Több befektetővel, potenciális üzleti partnerrel tárgyal a Bank & Tőzsde című hetilapot kiadó Aranypénz Rt. Az újság a továbbiakban is megjelenik, nem szűnik meg, de az elképzelhető, hogy ritkábban kapják kézhez az olvasók, előfizetők.

Több befektetővel, de immár elsősorban nem pénzügyi befektetőkkel tárgyal az Aranypénz Rt., a Bank & Tőzsde kiadója. A tárgyalásokra, Bank & Tőzsde – befektető kerestetik 1illetve az üzleti partner keresésére azért van szükség, mert az Aranypénz Rt. fejlesztésekre fordítható erői korlátozottak, és feltétlenül szüksége van új forrásokra az előrelépéshez – mondta el a FigyelőNetnek Banyár László, az Aranypénz vezérigazgatója.

Évtizedes történetA Bank & Tőzsde című hetilap 1993-ban jött létre két pénzintézet, a Budapest Bank és a Magyar Külkereskedelmi Bank részvételével, ám e két hitelintézet időközben kiszállt a kiadóvállalatból. Az újságot szinte kizárólag (99 százalékban) előfizetőknek értékesítik. A megrendelők között bankok, pénzintézetek és brókercégek vannak, illetve ezeknek a menedzserei, munkatársai.

Szakmai, félszakmai, nem szakmai dilemma

Az Aranypénz Rt. jelenleg a dolgozók, tehát a hetilap munkatársainak a tulajdonában van, miután a cégből kiszállt a Budapest Bank és a Magyar Külkereskedelmi Bank. A pénzügyi befektetők távozása után ugyan számos elképzelés szóba került, de leginkább a szakmai, “félszakmai” invesztorok bevonása látszik lehetségesnek – mondta érdeklődésünkre Banyár. A félszakmai jelzővel kiadó, illetve “kiadói jellegű” vállalatokat jelölt a vezérigazgató, aki szerint több jelentkező is akadt e körből, amikor partnert kerestek.

Banyár László elmondta, hogy reményeik szerint a nyár végéig sikerül új befektetőt találniuk. Miután több partnerrel tárgyalnak, a mai, szerdai napon el is halasztották azt a közgyűlést, amelyen elvileg dönteniük kellett volna a Bank & Tőzsde jövőjéről.

Heti, kétheti vagy havi?

A potenciális befektetők eltérő elképzeléseket fogalmaztak meg a Bank & Tőzsde jövőjéről, emiatt egyelőre nincs tisztázva, hogy a lap heti, kétheti vagy akár havi jelleggel jelenne meg a következő időszakban. Azt azonban kategorikusan cáfolta Banyár, hogy a megszűnés fenyegetné az újságot.

Azt is megtudtuk a vezérigazgatótól, hogy a lap megszűnésével kapcsolatban netán elterjedt híresztelések oka esetleg az a levél lehet, melyet az újság előfizetőinek nemrégiben küldtek az összevont számok kiadásáról. Azon a héten nem újságot, hanem csak egy levelet kaptak a megrendelők a kiadótól. Ebben a levélben azonban nem a lap megszűnéséről, hanem a nyári hónapokban való ritkább megjelenésről tájékoztatták olvasóikat.

A remény megmaradt

Banyár elmondta, a kiadó mindent megtett azért, hogy a nehéz piaci és gazdasági helyzetben racionalizálja a kiadásokat. Az eddigi létszám csökkent a lapnál, és a korábban teljes munkaidőben foglalkoztatott munkatársak sem feltétlenül a korábbi feltételekkel folytatják tevékenységüket.

A vezérigazgató bízik azonban abban, hogy ősztől, a hirdetési bevételek bővülése, illetve új befektető megjelenése lehetővé teszi a Bank & Tőzsde rendszeres – ha nem is feltétlenül heti – megjelentetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik