Belföld

A Scala-t választotta kelet-európai termelésének és szállításainak automatizálásához az Osram

Immár a tizenkettedik országban eredményez költségcsökkenést és segíti a szállítási határidők pontos betartását a Siemens leányvállalatoknál bevezetett Scala ERP.

A Siemens csoporthoz tartozó Osram, a világ egyik legnagyobb villanykörtegyártója a szlovák gyárába is a Scala Business Solutions-től vásárolt teljesen integrált gyártási, tervezési és vezérlő rendszert. A Scala ERP rendszerének alkalmazására annak a programnak a keretében került sor, amelynek során az Osram a költségcsökkentést és globális kereskedelmi hálózatában a szállítási határidők betartását célozta meg. A szlovák Osramnál eddig különféle szoftverből, köztük MicrosoftŽ Access-ből és Excelből összeállított rendszereket használtak. A Scala ERP-szoftver üzembe helyezésével a vállalatnak sikerült megszabadulnia a korábbi rendszer nagy tehertételétől, ugyanis a tranzakciókat minden programba külön-külön, manuálisan kellett újra rögzíteni. Jelentős munkaerő szabadult így fel, amit értéknövelő tevékenységre tudnak fordítani. A Scala bevezetésével erőteljesen csökkent a beszerzéshez és a raktárkészlet ellenőrzéséhez szükséges manuális munka, valamint az adatok többszörös rögzítése. Az Osram már a Scala-t alkalmazza Csehországban, Lengyelországban, Finnországban, Törökországban, Dubaiban, Kínában, Hong Kongban, Indonéziában, Szingapúrban, Ausztráliában és Malajziában.
“Lenyűgöző a Scala rendszer által biztosított adatok mennyisége és a gyorsaság, amivel megkapjuk őket -mondta Martin Wiedenmann, az Osram informatikai koordinátora. – Interaktív módon, napi bázison végezzük a tervezést és a beszerzést, ami – szemben a korábbi, havi adatokon nyugvó tervezéssel – azonnali beavatkozásra is lehetőséget ad egy probléma felmerülése esetén. Még ennél is értékesebb számunkra, hogy látjuk a teljes nyersanyaghelyzetet – nemcsak a pillanatnyi raktárkészletet és rendelésállományt, hanem az éppen feldolgozás alatt állót is, külön-külön mind a 35 terméksoron.”
Az Osram tervezi egy olyan, kapacitásokat és kötelezettségeket kezelő (available-to-promise) rendszer bevezetését is, amely szállítási dátumokat és mennyiségeket számít ki a Scala rendszerből kapott adatokból – biztosítva azt, hogy mindig időben történjen a szállítás. További tervek szerint az Osram a Scala rendszerének segítségével teremt közvetlen kapcsolatot a gyár és az SAP-t használó legnagyobb német disztribútor között. A cél a munkaerőigényes, lassú manuális heti beszerzés és negyedéves tervezés megszüntetése a teljes folyamat automatizálásával.
Az Osramnál a teljes integrált rendszert a Scala egyik implementációs partnere, a Key Partners helyezte üzembe. “A Scala sokoldalú integrációs funkcionalitása igen hatékony és hatásos eszközt biztosít az Osram Slovakia számára a logisztikai, a termelési és a pénzügyi folyamatokban – mondta Bob Smith, a Key Partners-től.”
“A rendszer, amit kialakítunk az Osramnál, az ott folyó üzlet legfontosabb részét képezi le – mondja Patrick Pando, a Scala közép- és kelet-európai alelnöke. – A Scala hisz abban, hogy a gazdaságos megoldások, amelyeket a vállalatoknak nyújt, megfelelnek a mai és a jövőbeni üzleti szükségleteknek, és hosszú távon segítik a beruházások optimalizálását. Az Osramtól és a hasonló cégektől érkező elismerés bizonyítja, hogy termékstratégiánk jó.”

Az OSRAM-ról röviden
Az OSRAM a világ legnagyobb villanykörtegyártóinak egyike. Több mint 140 országában világítanak OSRAM villanykörtével. Az OSRAM globális vállalkozás, bevételének 89 százaléka Németországon kívüli eladásokból származik, mind az öt kontinensről.

Az 1999/2000 pénzügyi évben az OSRAM 32.000 alkalmazottja 4,3 milliárd Euró értékű árut termelt. A hatalmas bevétel háromnegyedét két részleg állította elő, a General Lighting és az Automotive Lighting. További információ található az OSRAM-ról a www.osram.com honlapon.

A Scala Business Solutionsről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást -, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.

A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2001. évi árbevétele 70,6 millió amerikai dollár volt.

Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.

2002 Scala Business Solutions, NV. Minden jog fenntartva. A Scala bejegyzett védjegy. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik