Belföld

Stratégiai szövetséget kötött a Portocom Rt. és a Kventa Kft.

A közepes és nagyvállalatok teljes körű számítástechnikai hardver és szoftver igényeinek kiszolgálására hozott létre stratégiai szövetséget a hordozható számítógépek és a notebook technológiára épülő eszközök specialistája a Portocom Rt., valamint az asztali PC-k gyártását, szerverek forgalmazását és komplett irodai rendszerbe illesztését (rendszerintegrálását) végző Kventa Kft.

A két magyar számítástechnikai vállalat felismerte a megváltozott piaci igényeket és ezentúl komplex informatikai megoldásokat kínálnak a közép- és nagyvállalatok számára. A szövetségben mindkét cég megőrzi márkanevét és imázsát, ám a termékportfoliót az ügyfelek igényeinek megfelelően kiszélesítik. Az együttműködés biztosítja mindkét vállalat folyamatos növekedését, hiszen ezzel egy teljesen új piaci szegmensben az IT megoldásszállítókkal versenyezhetnek.

– Már régóra keresünk egy olyan partnert, aki szervereket és asztali számítógépeket tudna szállítani, hiszen megrendelőinknek a notebookok mellett ilyen eszközökre is szükségük van. – nyilatkozta Polló László a Portocom Rt. vezérigazgatója. – A Kventával jól kiegészítjük egymást, hiszen ők is, csakúgy, mint a Portocom gyártó és forgalmazó tevékenységet folytatnak. A Kventa Optima PC-k, csakúgy, mint a mi notebook-jaink a vevő igényeinek megfelelően konfigurálhatók. Hasonló üzletpolitikánk, termelési és szolgáltatási hátterünk teszi lehetővé, hogy a komplex informatikai megoldásokat igénylő vállalati szegmensnek is tökéletes megoldást nyújtsunk.

A Portocom országos értékesítési hálózata a Kventa számára elsőrendű fontossággal bírt, hiszen a vállalat közel három milliárd forintos forgalmának jelentős részét a központosított közbeszerzésből adódó megrendelések teszik ki. Saját értékesítői csapatuk teljesen leterhelt a jelenlegi struktúra működtetésében. Nagy tapasztalatuk van viszont a rendszerintegrációban az egész ország területén. Számos állami és magánvállalatnál a szerverektől, az asztali gépeken át egészen az irodatechnikai berendezésekig mindent a Kventa biztosított.

– Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy számunkra a rendszerintegráció nem csupán a rendszer kiépítését, hanem a folyamatos karbantartását és a zökkenőmentes működésének biztosítását jelenti. – mondta el a Kventa kereskedelmi igazgatója Kovács László. A Portocom- Kventa szövetségben mindkét vállalat azon terület karbantartásáért felel, amihez a legjobban ért. A Portocom a notebook technológiára épülő eszközök – a mobil számítógépek, az LCD PC-k és kiegészítőik – a Kventa a szerverek, asztali PC-k és irodatechnikai eszközök folyamatos működőképességét garantálja. – Nagy előnyünk versenytársaikkal szemben a hazai gyártói bázis, a helyi szakértelem, az országos szervizhálózat és a mobilis rendszerkarbantartás. Nagy eszközkészletünk következtében lehetőségünk van komplex informatikai rendszerek kihelyezésére is, vagyis outsorting konstrukcióra. Ezzel jelentős költségmegtakarítást érhetnek el ügyfeleink.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik