Belföld

Megváltó szex – Velünk is tégy jót, Dolores!

Miért nem tudunk mi, magyarok így beszélni az erotikáról?! Mi röfögünk, böfögünk, vicceskedünk, ordenáré poénokat nyomunk. Filmen pláne.

Közben telve vagyunk elfojtással, gátlással, félelemmel. A spanyolok nem. Õk egészen közeli viszonyban vannak vele. Ha malackodnak, abban is tetten érhető valami gyermeki báj. Nem lehet rájuk haragudni. Õk pimaszkodásra, csintalankodásra használják a szexualitást filmjeikben. Ha kell, maguknak is szamárfület mutatnak. A móka kedvéért. Erre csak az az alkotó képes, aki meghitt, szeretetteli kapcsolatban áll a tárgyával. Nincs okom kételkedni abban, hogy Laura Maná rendezőnő és a szex éteri viszonyban vannak egymással.

Megváltó szex – Velünk is tégy jót, Dolores! 1Dolores szereti a férjét, aki azonban mégis elhagyja őt. Az ok: a férfi megunja asszonya örökös jótevését a város lakóival. Dolores magára marad, s máris férje visszaszerzésén töri a fejét. A sors az útjába sodor egy elkámpicsorodott embert, s Dolores vele is jót tesz: lefekszik vele. Aztán még eggyel. Majd még eggyel. A város férfi lakossága ezután fülig érő mosollyal jár-kel az utcákon, házasságok javulnak meg, feleségek válnak ismét boldoggá, hála Doloresnek. Tart ez mindaddig, míg haza nem tér az asszony ura…

Megváltó szex – Sexó por compasión, 2000. Színes, spanyol film, 105 perc. Rendező: Laura Maná, operatőr: Henner Hoffman. Főszereplők: Elisabeth Margoni, Álex Angulo, Pilar Bardem, Mariola Fuentes. Forgalmazza a Budapest Film.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik