Belföld

Nyári gumik tesztje – Ne kopj le!

Nem mindegy milyen autógumikkal kelünk útra nyaralni. Az Auto Bild 13 különféle típusú abroncsot tesztelt.

A német Auto Bild nyár elején szerződtetett szakemberei a világ legnagyobb gumitesztpályáján, a texasi Uvalde-ban teszteltek. A mérések alatt különféle útburkolaton, állandó hőmérsékleten (ez a teszt idején 20 fok volt) 13 különféle 195/65 R-15-ös, H-sebességindexű abroncsot próbáltak ki.

Különösen ajánlott/ Ajánlott: Az Auto Bild szerint különösen ajánlott a Continental PremiumComtact, a Pirelli P6, és a Dunlop SP Sport 200E. Ajánlott továbbá a Toyo Roadpro R610, a Bridgestone Turanza ER 70.

Részben ajánlott: Feltételekkel ajánlott a Nokian NRH 2 (gyengéje: hosszú fékút vizes úton), a Semperit Speed Comfort (gyengéje: hosszú fékút szárazon), a Fulda Carat Attiro (gyengéje: hosszú fékút vizes úton), a Michelin Energy XH1 (gyengéje: hosszú fékút és alulkormányozódás vizes úton), a Pneumant PN 550 (gyengéje: nem precíz, vízre úszás), és a Vredesteitn Hi-Trac (gyengéje: pontatlan kormányozhatóság, zaj).

Nem ajánlják: Nem ajánlott a Hankook Optimo K406 (különösen gyengéje: hosszú vizes fékút) és a Goodyear Eagle Ventura (különösen gyengéje: hosszú fékút szárazon).

Nyári gumik tesztje – Ne kopj le! 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik