Belföld

Ingatlankínálat.hu – interjú egy internetes ingatlanügynökség tulajdonosával

Balogh Lászlóval az Ingatlankínálat.hu (www.ingatlankinalat.hu) online ingatlaniroda vezetőjével beszélgettünk vállalkozása elindításának körülményeiről, jövőbeli terveiről, az internetes ingatlanpiac kilátásairól.

1. Mi ösztönözte leginkább az ingatlankinalat.hu oldal elindításában?

Tulajdonképpen saját ingatlankeresési kálváriánk szolgált az ötlet alapjául. Ingatlan után kutatva számos irodától kértünk ajánlatot, címeket, s az Interneten is több tucat ilyen témájú honlapot átböngésztünk. Úgy éreztük a megszerezhető adatok köre gyakran nem aktuális, nem pontos, s amit igazán keres az ember azt sokszor nem is találja meg, csak miután már kötelezettséget vállalt egy másik ingatlan megvételére.
Célunk tehát egy olyan általános tájékoztató-oldal létrehozása volt, amely gyorsan és hatékonyan tud segíteni bárkinek ingatlanok keresésében.

2. Mióta működik az ingatlankinalat.hu “online hirdetőfal”?

Tavaly szeptemberben kezdtük meg tevékenységünket, azóta folyamatosan tájékoztatjuk látogatóinkat a piacon aktuálisan jelenlevő keresletről és kínálatról, 24 órás tallózási lehetőséget biztosítunk a különböző kategóriákba rendezett ingatlanok között.

3. Melyek az oldal fő szolgáltatásai, hogyan tervezik bővíteni ezeket?

Jelenleg, mint az oldal neve is mutatja, konkrét, eladásra szánt ingatlanok adják a tartalmat, de a későbbiekben szeretnénk általános tudnivalókat is elhelyezni az ingatlanpiacról. Oldalunkon lehetőséget biztosítunk ajánlatok elhelyezésére magánszemélyeknek és ingatlanirodáknak egyaránt, előbbiek ráadásul mindezt ingyenesen tehetik meg.

4. Milyen célcsoportot céloz meg az ingatlankinalat.hu?

Célcsoportunk körét igen tágan határoztuk meg, hiszen tulajdonképpen mindenkihez szeretnénk eljutni, aki számítógéppel rendelkezik. Ez nem kevés személyt jelent, figyelembe véve, hogy az Internet bármely településről, többféle módon (iskola, otthon, munkahely, könyvtár stb.) elérhető. Oldalainkon főleg budapesti ingatlanok szerepelnek, így természetesen az itt élők, illetve ide költözni akaró vidéki személyek jelentik a honlap rendszeres látogatóinak táborát, de fokozatosan bővülő kínálatunk révén az ország minden részére szeretnénk kiterjeszteni tevékenységünket.

5. Mik az indulás óta eltelt idő tapasztalatai?

Az online ingatlanpiacon igen erős a verseny, számos szolgáltató kínálja megoldásait az ingatlant eladni vagy vásárolni kívánó közönségnek, ugyanakkor igen sokszínű a piac, azaz minden iroda más-más apró piaci szelet kiszolgálásában jeleskedik, ami megnyilvánulhat regionális ajánlatok összegyűjtésében, árérzékeny fogyasztók megcélzásában, ingatlantípusokra történő szakosodásban (pl. irodaingatlan, lakásingatlan stb.). Nekünk személy szerint még sokat kell fejlődnünk, s szolgáltatásaink folyamatos fejlesztésében nemcsak saját tapasztalatainkra, ötleteinkre támaszkodunk, hanem minden külső tanácsot szívesen fogadunk

6. Mennyire hatékonyan egészíti ki a hagyományos ingatlanügynöki tevékenységet az Interneten való megjelenés? Nyújt-e hozzáadott értéket az ügyfeleknek a honlap, ha igen hogyan?

Ebben a tekintetben csak azt javasolhatjuk mindenkinek, aki ingatlant eladni vagy venni kíván, hogy minél több helyen hirdesse meg ajánlatát, ugyanis csak ekkor van megfelelő mértékű esély az optimális szerződő fél megtalálására.

7. Milyen újdonságokat terveznek az oldalon?

Jövőbeli célunk, hogy minél több tudnivaló, a keresést megkönnyítő hasznos információ szerepeljen az ingatalnkinalat.hu (www.ingatlankinalat.hu) oldalon. A tartalom folyamatos bővítése mellett interaktív funkciókkal egészítjük ki szolgáltatásainkat, melyek között egy rendszeresen megjelenő, az új és akciós ajánlatokat, piaci információkat, elemzéseket tartalmazó hírlevél, illetve egy több paraméter szerinti keresést lehetővé tevő keresőmotor a két legfontosabb.

8. Hol és milyen módon léphetnek kapcsolatba Önökkel az érdeklődők?

Ügyfeleink részére több csatornán keresztül biztosítjuk az elérhetőséget:
– e-mail-ben a hirdetes@ingatlankinalat.hu címen,
– SMS-ben a 06-30-251-7817 számon
– faxon a 343-8158 számon
– honlapunkon a www.ingatlankinalat.hu címen

9. Mit üzen az interjú olvasóinak?

Csak azt, ami az ingatlankinalat.hu (www.ingatlankinalat.hu) honlap üzenete is: Ha ingatlant keres, nézzen be hozzánk és tallózzon éjjel-nappal az ingatlanhirdetések között!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik