Belföld

Munkanélküliség – ötven fölött is van esély?

Ötven év felett elveszíteni munkahelyünket - ma Magyarországon ez egyet jelent a karrierünk bevégzésével. Mit tehetnek azok az ötvenes diplomások, akiknek sem állásuk, sem befolyásos ismerősük?

A teljes összeomlással lehet egyenlő, ha valaki ötven év felett veszíti el állását Magyarországon. A fiatalok dömpingjével szemben nem tudja felvenni a versenyt, főleg úgy, hogy a magyar cégek nem a tapasztalt, kipróbált munkaerőt keresik. Nekik próbál segítséget nyújtani a Magyar Business Leaders Fórum Ötven plusz/mínusz programja.

Az utóbbi időben a munkaerőpiac teljesen átalakult. HR-es, stresszinterjú, fejvadász – ilyen fogalmak repkednek a máshoz szokott, ötven felett munka nélkül maradtak feje felett. Egyetlen hibájuk van, az pedig a koruk, ilyen idősen már nem tekintik őket potenciális munkavállalónak.

Munkanélküliség – ötven fölött is van esély? 1Elhagyatva és meg nem értve

Magyarországon ma a cégek többségénél fiatalok ülnek a felsőbb pozíciókban is, a szakma újdonságából fakadóan az emberi erőforrás igazgatók szintén fiatalok, ők döntenek az új alkalmazottak felvételekor. Ebből kifolyólag nem húz a szívük az idősebb jelentkezők felé.

Az elmúlt tíz évben devalválódott a tapasztalat értéke, a fiatalság kimondatlanul elsődleges szempont a felvételkor. Ezt a felfogást a multik hozták be Magyarországra, ahol a felsővezetők fiatalok, akik nem érzik át az ötven feletti diplomás munkanélküliek helyzetét, hacsak szüleik nem küzdenek ugyanezzel a problémával. Persze később ugyanezek a fiatal diplomások ugyanebbe a kilátástalan helyzetbe kerülhetnek.

Az ötven felett munka nélkül maradtak közül sokan véglegesen munkanélküliek lesznek, míg mások olyan állást vállalnak el, amelyhez túlképzettek. Egy agrármérnök például biztonsági őrként helyezkedett el. Sokan megkeseredett emberként fejezik be életüket. A Magyar Business Leaders Fórum Ötven plusz/mínusz projektje azoknak akar segíteni, akik ilyen helyzetbe kerülnek.



Pécs, Miskolc az előfutárok

Az MBLF már két kísérleti programot elindított Pécsett és Miskolcon. Ezekben azonban részt vettek a helyi munkaügyi központok is, amelyeknek működéséhez sem formálisan, sem informálisan nem illeszkedik egy ilyen speciális, szűk réteget érintő projekt. Ráadásul a különböző elvárások miatt az MBLF nem tudta megvalósítani minden elképzelését, így mára ezekből a projektekből kiszállt, a működtetésében már nem vesz részt. A kísérleti projektek három év tapasztalatát azonban Budapesten szeretnék kamatoztatni, és későbbiekben az ország egyre több pontján.

Hatékony eszközök, társadalmi együttérzés

Hajdu András, a Malév Rt. gazdasági és pénzügyi vezérigazgató-helyettese vezeti a budapesti program munkacsoportját. A tervek szerint két csoportban 24 érintett először a programban. Hajdu András szerint fontos, hogy a segítséget nyújtók felelősségteljesen álljanak a feladathoz, mert ezt a réteget már rengeteg csalódás érte. “Nem szabad kísérletezni velük – mondja. – Olyan eszközt kell találnunk, amely ennek a speciális rétegnek tud megoldást kínálni.”

Az ötven feletti diplomás munkanélküliek speciális problémái miatt a munkaügyi központok nem tudnak hatékonyan segíteni ennek a rétegnek. A munkanélküliek között viszonylag kis csoportot alkotnak, és a munkaügyi központoknak nincs kapcsolatuk olyan cégekkel, amelyek foglalkoztatni tudnák őket.

Ezzel szemben az MBLF három dologban tud jobbat nyújtani. Egyrészt kifejezetten erre a csoportra koncentrálva, folyamatos ellenőrzés és minőségbiztosítási követés mellett olyan hatékony eszközöket szeretnének kidolgozni, amely speciálisan az idősebb munkanélküliek helyzetét segíti. Másrészt az MBLF 101 tagvállalatának – köztük a Mol Rt., Matáv Rt., Zwack Unicum Rt., The World Bank, Shell Hungary Kft. – mozgósításával eredményeket érhetnek el az ötven felettiek újraalkalmazásában. Az MBLF-nek szoros kapcsolata van ennek a rétegnek a potenciális munkaadóival, ismeri igényeiket.

A közös rendezvényeken fel tudják hívni a tagok figyelmét a diplomás munkanélküliek nehéz helyzetére, így talán kialakul a tagok és a társadalom ma még hiányzó szociális együttérzése e réteg iránt. Végül a tagvállalatok is nagyobb bizalommal fordulnak az Ötven plusz/mínusz projektben részt vett jelentkezők felé, mert bíznak az MBLF által szervezett program minőségében.



Hosszú távú tervek

Az MBLF munkacsoport tervei között egy olyan hosszú távú program sikeres működtetése szerepel, amely valóban hatékonyan segíti ezt a réteget az újraelhelyezkedésben. Ennek megfelelően minőségbiztosítási rendszert szeretnének alkalmazni, az első program végén kiértékelni az eredményeket, azonosítani azokat az eszközöket, amelyek valóban jelentékenyen hozzájárultak sikeres munkakereséshez. A tervek szerint később a munkaügyi központok is csatlakoznának a programhoz, ha az már bevált és működőképes.
A programot nemcsak szociális megfontolásokból érdemes működtetni. Az MBLF az ötven év feletti munkanélküli diplomások problémájának a társadalomra rótt költségeit is felmérte. Egyrészt az államnak a munkanélküli segély, majd később a szociális segély is pénzkiadással jár. Sokan a leszázalékoltatás megoldását választják, ami szintén kiadást jelent az államnak. Másrészt az érintettek lelki gondjai egészségügyi problémákat okoznak, ők maguk a csalódások miatt a deviáns viselkedésbe menekülnek, ami szintén társadalmi költségekkel jár.

Három pilléren nyugszik a program

Az MBLF programja három pillérre épül. Egyrészt felfrissítik, a jelenlegi munkaerőpiaci elvárásokhoz igazítják a résztvevők szakmai kompetenciáját. E pillér keretében számítógépes és nyelvi ismereteket sajátíthatnak el különböző tanfolyamokon.

A második pillér lényege a készségfejlesztés. Ennek során olyan fontos készségeket tanulhatnak meg a részvevők, mint például a csapatmunkára való vagy a jó kommunikációs készség, amelyeket ma minden álláshirdetésben olvashatunk, mert a vállalati hatékonyság fontos elemei. A készségek elsajátítására tréningen van lehetőségük a résztvevőknek, melyet a Tréningkerekasztal tagvállalatainak trénerei tartanak.

Az MBLF külön hangsúlyt fektet arra, hogy a résztvevő tréningcégek maguk is erősen piacorientáltak legyenek, hogy az ötven feletti diplomás munkanélküliek a legaktuálisabb és legpiacképesebb készségekkel legyenek felvértezve. Az MBLF azért fordult a Tréningkerekasztal tagvállalataihoz, hogy a második pillérben is magas minőséget tudjanak biztosítani a résztvevők számára.

A harmadik pillér: a résztvevőknek mentálhigiéniás, személyiségfejlesztő programokkal segítenek az újraelhelyezkedésben. Ezeket az embereket különösen megviseli a munkanélküliség és a reménytelenség érzése. Ezért az önbizalmukat is vissza kell adnia ennek a programnak, hogy jól tudjanak szerepelni az állásinterjúkon. E pillér keretében olyan praktikus tudást is nyújtanak a résztvevőknek, mint például egy önéletrajz megírása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik