Belföld

Utasbiztosítás veszélyes sportokat űzőknek

Van, aki a kalandot keresi a nyárban, és a tengerparti lustálkodás helyett vadvízi evezésre, búvárkodásra, esetleg sziklamászásra adja fejét. Ezekre a veszélyes sportokra a legtöbb utasbiztosítás viszont nem terjed ki, így az adrenalinflash túrára indulóknak érdemes a kiegészítő sportbiztosításokat is átböngészniük.

A legtöbb biztosító a hobbi szinten űzött barlangászást, búvárkodást, szikla- és hegymászást, bungee jumpingot, vadvízi evezést, jetskit, és az autóversenyzést különösen veszélyes sportnak minősíti, így az utasbiztosítások rendszerint nem térítik az orvosi költségeket, ha a baleset e sportok űzése közben következik be.

Utasbiztosítás veszélyes sportokat űzőknek 1Ez alól kivételt képez például az Allianz Hungária Globál Prémium II. konstrukciója. A biztosítás vadvízi evezésre, búvárkodásra, bundgee jumpingra, rocky jumpingra és ejtőernyőzésre terjed ki, díja egy napra 1000 forint, ennél hosszabb időszakra napi 690 forint.

Az Európa-Gan Biztosító EuroMondial VIP (EMA VIP) és az EuroMondial Plusz (EMA Plusz) utasbiztosítási termékei csupán a vadvízi evezés és búvárkodás közben bekövetkezett balesetekre terjed ki. Egy európai, tíznapos nyaralás díja 19-65 év közötti utas számára az EMA Plusz konstrukció esetén 4500, az EMA VIP konstrukció esetén pedig 5600 forint.

Adrenalinflash túrákra indulók számára a legtöbb biztosító a normál utasbiztosítás mellé kiegészítő sportbiztosítást ajánl. Az Ahico napi 250 forintért kínál kiegészítő biztosítást Platinum biztosítása mellé. Az Atlasz a túra első három napjára napi 500 forintos, a hátralévő napokra pedig Classic konstrukciónál 100, Premiumnál és Privilegnél pedig 200 forintos díjért kínál kiegészítő biztosítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik