Belföld

A brutális Mexikót kiejtették az amerikaiak!

Pankrációvá fajult az amerikai-mexikói meccs. A bíró nem adott meg egy jogos tizenegyest Mexikónak, a végén viszont a fél csapatot ki kellett volna állítania! A brutális mexikóiakat már nem látjuk többé a vébén...

Kezdődik a mérkőzés

2. perc:

Friedel, az amerikai kapus véd egy mexikói helyzet (szabadrúgás) után.

Vezetnek az amerikaiak!

8. perc:

McBride vezetést szerez az amerikaiaknak. Az amerikai csatár eddig fejjel volt eredményesebb, most azonban az alapvonal mellől, a jobboldalról visszatett labdába ért bele zseniálisan. 10 méterről lőtt, védhetetlenül, a jobb alsó sarokba! 1-0, az amerikaiak javára! Az akció során még ki kell emelnünk a veterán Reynát, az amerikai csapat egyik legmegbízhatóbb emberét, aki az alapvonalhoz futó Wolffnak tette a labdát, aki aztán visszalőtte azt a tizenhatosra berobbanó McBride-nak.

15. perc:

A baloldalon fut fel a mexikói Morales: befelé cselez, majd lő, nagyon kicsivel a jobb kapufa mellé…

18. perc:

Reyna (USA) szabadrúgása a sorfalról pattan le.

A mexikóiak mezőnyfölényben játszanak, de nem tudják átverekedni magukat az USA sokszorosan megerősített védőfalán: rendszerint már a középpályán elakadnak a zöld-fehér-piros szerelésbe öltözött latin-amerikaiak próbálkozásai.

26. perc:

A mexikói csapat vezéregyénisége, Blanco lő, Friedel azonban véd! Fél perc múlva Pope büntet: lerúgja Blancót, amiért sárgát kap.

27. perc:

Torrado – Blancóénál sokkal gyengébb – lövését fogja Friedel.

28. perc:

Morales helyére a veterán Hernandez áll be a mexikói csapatba.

Nincs különösebb esemény a pályán. Persze bármikor megvillanhat az egyik csapat…

A legnagyobb mexikói helyzet

35. perc:

Hát, megvillantak a mexikóiak! Friedel első hibája után óriási védést mutat be, marad az 1-0! Az történt, hogy egy magasan a kapura ívelt fejesbe Friedel rosszul öklöz bele, középre, éppen a hét méterre álló Blanco elé! Blanco lőtt, de Friedel másodszorra kitolta a labdát a léc alól. A megint kipattanó játékszert harmadszorra viszont már csak az oldalhálóba lövik a mexikóiak…

37. perc:

A mexikói Vidrio kap sárgát.

38. perc:

Az amerikai Wolff lőhet kilenc méterről kapura. A csatár azonban Perez kapust lövi ki – kimarad ez a helyzet is, amely valószínűleg egyébként lesállás után született (a bíró nem sípolt).

Ezután már nem változik az eredmény, így a félidő 1-0-s amerikai vezetéssel zárul. A mexikóiak hiába nyomulnak az USA gólja óta, képtelenek az amerikai hálóba betalálni.

Kezdődik a második félidő

A szünetben a sárgalapos mexikói Vidrio helyére Mercado áll be.

47. perc.

Az amerikai Mastroeni kap sárgát. Előbb lerúgja Blancót – akit szinte minden amerikai kötelességének tart lerúgni -, majd nem adja oda a labdát a mexikóiaknak, a szabadrúgáshoz.

49. perc:

Blanco lőhet szabadrúgást. Először a sorfalba rúgja, majd az ismétlés szintén egy amerikai játékost talál el. (Előzőleg Lunával szemben szabálytalankodtak az amerikaiak – a mexikói bevetődött a tizenhatosra, estében, de a bíró helyesen ítélt csak szabadrúgást.)

50. perc:

Egyre több az amerikai sárga: Wolff kapja az újabb figyelmeztetést, időhúzásért.

Mexikói kapufa!

52. perc:

Újabb mexikói szabadrúgás: Luna lő kapura, a jobb oldalról: Friedel a lécre tolja a labdát, azután szöglet következik. A szöglet után tumultuózus jelenetek, majd újabb szöglet az amerikai kapu előtt, mindenesetre egy újabb amerikai kap sárgát: Berhalter a vétkes.

Hatalmas tévedés: jogos tizenegyest nem ad meg a bíró

55. perc:

Pereira bíró legnagyobb táévedése a mérkőzésen: elnézi, ahogy az ötösön egy amerikai, O’Brien kézzel üti el a labdát a fejelni készülő csatár elől. A számtalan ismétlésből tisztán kivehető a szabálytalanság, a bíró azonban továbbot ítélt.

57. perc:

Amerikai lövést hárít a mexikói kapus.

59. perc:

Wolff helyett Stewart áll be az amerikai csapatba.

61. perc:

McBride 17 (!) méterről bólint! Fejesét fogja Perez, a mexikói kapus.

63. perc:

Mexikói szabadrúgás, 23 méterre az amerikai kaputól: Luna csavar, nem sokkal a bal felső sarok mellé.

Kontra után: 2-0, az amerikaiak javára!

A brutális Mexikót kiejtették az amerikaiak! 165. perc:

A 20 esztendős Donovan óriási gólt fejel! 2-0, az amerikaiak javára! Balról kapott remek beadást az amerikai csatár (ez volt a második félődben talán a harmadik komolyabb USA-akció), és az ötös jobb sarkáról bólint a mexikói kapuba.

66. perc:

Hernandez kap sárgát, miután feldobja magát – tényleg! – az amerikai tizenhatoson belül.

69. perc:

Megélénkültek az amerikaiak: O’Brien lő kicsivel a mexikói kapu fölé.

70. perc:

Blanco kap sárgát, Mastroenit tapossa meg a mexikói. A szabadrúgást ettől függetlenül Blanco ívelheti, Marquez fejel bele, de a labda elkerüli az amerikai kaput.

Amerikai kapufa!

71. perc:

Amerikai támadás: Stewart elé pattan a labda, aki lő, de a jobb kapufát találja csak el, négy méterről.

73. perc:

Carmona csavar távolról, az amerikai kapus, Friedel tornázza ki a labdát a jobb felső sarokból.

78. perc:

Torrado helyett Garcia Aspe áll be a mexikói csapatba.

79. perc:

McBride helyett Cobi Jones jön az amerikaiakhoz.

81. perc:

Garcia Aspe, az imént beállt mexikói brutálisan felökleli Cobi Jonest, a szintén frissen becserélt amerikait. Csak sárgát kap, pedig…

82. perc:

Brutális amerikai ellenakció: Reyna rúgja meg Lunát, stoplival, a legérzékenyebb pontján…

83. perc:

Friedel időhúzás miatt kap sárgát.

84. perc:

Carmona lerúgja Donovant. Ez sem kállítás: csak sárga. A bíró nem képes kézben tartani a meccset.

Ezekben a pillanatokban nem folyik játék a pályán, inkább pankrációra emlékeztetnek a jelenetek. A fél mexikói csapatot ki lehetne állítani, de valószínűleg a bíró már a lefújást várja.

Végre kiállítanak egy mexikóit!

88. perc:

Marquez az eddigieknél is brutálisabban száll bele Cobi Jones-ba. Ezt már a roppant tehetségtelen bíró sem tűri tovább. Kiállítja a mexikóit. Teljesen jogos a piros lap!

92. perc:

Mastroenit lecseréli az amerikai edző, talán őt is a kiállítástól félti, hiszen az amerikai végig “faragta” a meccsen a mexikói irányítót, Blancót.

94. perc:

Egy focijelenet: Cobi Jones hagyja ki hat méterről az ordító helyzetet! Balról kapott gyönyörű beadást, de fölé bombázott az amerikai csatár a mexikói kapu előtt.

Továbbjutott az USA, kiestek a brutális mexikóiak!

Az USA bejutott a negyeddöntőbe, a rendkívül unszimpatikus mexikóiakat legyőzve. A semleges néző csak annak drukkolhatott a meccs végén, hogy ne törjön el senkinek a keze, lába! Hogy ez nem történt meg, az nem a mexikóiakon múlott, akiknek ugyan igazságtalanul nem adott a bíró tizenegyest, de a végén ámokfutásba kezdtek, és örülhetünk, hogy nem látjuk őket többé a vébén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik