Belföld

Brazília-Costa Rica: 5-2 (Costa Rica kiesett)

Costa Rica kiesett, miközben parádés jeleneteket láthattunk: Edmilson gyönyörű ollózással lőtte a brazilok harmadik gólját, és Ronaldo is hihetetlenül cselezett! A Costa Rica-iaknál Wanchope és Parks villogott - hiába.

Costa Rica négy ponttal a csoport második helyén állt a harmadik, mindent eldöntő kör előtt. A törököknek egy pontjuk volt, de a gyenge kínaiakkal néztek szembe az utolsó fordulóban. Így Costa Ricának hajtania kellett Brazília ellen, amit meg is tettek, de hiába…

Kezdődik a mérkőzés

2. perc:

A brazil Edilson cselezi be magát a Costa Rica-i büntetőterületre, de középre tartó labdáját könnyedén húzza le Lonnis, a közép-amerikaiak kapusa.

Costa Rica öngólt lő?

10. perc:

Ronaldo minden mérkőzésén gólt rúg? Ez nem állapítható meg, mert egy védővel együtt robban be a baloldali beadásra a brazil csatár. Valószínűleg a hátvéd, a Costa Rica-i Marin a gólszerző. Mindenesetre a hálóba kerül a labda, vezet Brazília!

Most már biztos, hogy Ronaldo minden meccsén gólt lő!

13. perc:

Ronaldo most biztosan gólt szerez: szöglet után hozzá kerül a labda, és az ötösről a hálóba teszi a labdát. 2-0, a brazilok javára! Most már biztos, hogy minden meccsén gólt lőtt a csodacsatár!

14. perc:

A Costa Rica-i Centeno lövi fölé Lopez beadását.

24. perc:

A brazil Juninho szabadrúgását Lonnis tolja ki a léc alól: szöglet.

29. perc:

Wright fejel a brazil kapu fölé.

32. perc:

A Costa Rica-i Solis lövése egy védőről szögletre pattan. A szögletet Gomez fejeli a brazil kapu mellé.

A vébé legszebb gólja, 3-0!

38. perc:

A világbajnokság talán legszebb gólját lövi a brazil hátvéd, Edmilson!!!!!! Balról érkezik a beívelés, de megpattan egy Costa Rica-i védőn, Edmilson előtt is elmenne a labda, de ő gyönyörű ollózással Lonnis mellett-fölött rúgja a labdát egy hátraszaltóval a hálóba.

3-1!

39. perc:

Wanchope lő a brazil tizenhatoson belül: lövése megpattan Lucio “kötényén”, vagyis a hátvéd lábai között, a brazil vádlijáról pattan be a megtévesztett Marcos kapus mellett a labda a hálóba: 3-1! Előzőleg Wanchope gyönyörűen sarkazott-kényszerítőzött társával, akivel a brazil tizenhatoson belül mutattak be egy kisebbfajta show-t.

45. perc:

Ronaldo fűzi a Costa Rica-i védelmet: beadására Rivaldo érkezik, de a tátongó kapuba sem tud betalálni.

46. perc:

Óriási brazil foci: Rivaldo tekeri a labdát, szabadrúgása a kapufát trancsírozná szét (ha fából lenne), a kipattanót alig néhány centivel bombázza mellé a csapattárs.

Fantasztikus futballt produkáltak a brazilok az első félidőben: örömfoci volt a javából, és bolondot csináltak a jobb sorsra érdemes Costa Rica-iakból. Ronaldo, Rivaldo és Edmilson elképesztően látványos megoldásokkal szórakoztatták a közönséget. A félidő eredménye tehát: 3-1.

Kezdődik a második félidő

47. perc:

A Costa Rica-i Gomez lő, Marcos fogja a tizenhat méterről érkező labdát.

48. perc:

Az egyedül kapura törő Ronaldót a tizenhatosnál becsúszással szereli a Costa Rica-i Martinez.

49. perc:

Ronaldo lerúgta a csillaokat az égről: ő is tud hibázni.

50. perc:

Wanchope a túloldalon kicselezi a brazil kapust, a kapu felé gurít, de egy középen álló brazil védő kivágja a labdát a tizenhatosról.

52. perc:

Castro lövését Marcos, a brazil protás tolja szögletre.

Megvan a második Costa Rica-i gól

56. perc:

A csereként beállt Bryce megy el a jobboldalon, bead, érkezik Gomez, és csukafejessel megszerzi a Costa Rica-iak második gólját.

Megint két góllal vezet Brazília

63. perc:

Edmilson indítja a baloldalon Juniort, aki lefut az alapvonalig, beadja a labdát, menetrend szerint érkezik Rivaldo, és a hálóba passzol. 4-2, megint kiesésre áll Costa Rica!

5-2

65. perc:

Még egyszer ugyanaz: Edmilson indítja a baloldalon Juniort, ő most nem az alapvonalig fut, hanem a rövid sarokba rúg egy gólt Lonnis mellett!

69. perc:

Castro közeli kísérletét védi a brazil Marcos, aki megsérül. A lassításból látszik, hogy castro labdája a kapus kezei között megy el, és fejen találta Marcost.

71. perc:

Costa Rica-i szöglet után Junior rosszul ér a labdához: lábáról a kapufára perdül labda, onnan a vetődő Marcos lábára, és végül az alapvonalon túlra pattan. Megnyugodhatnak a brazilok, nekik nem sikerült az öngóllövés!

74. perc:

Martinez helyett Winston Parks jön a Costa Rica-i csapatba.

77. perc:

A Costa Rica-i Fonseca lő hat méterről, centikkel a brazil kapu mellé.

82. perc:

Juniort elképesztő brutalitással rúgja le Lopez. A Costa Rica-i megmozdulása nem méltó a meccshez, saját edzője, az egyébként brazil származású Costa Rica-i szövetségi kapitány, Guimaraes is magához inti, és megfeddi hihetelenül alattomos játékosát.

Egy-egy kapufa mindkét oldalon!

83. perc:

Ronaldo belelő közelről a kapusba, üres a kapu, de Ronaldo nem ad be egyedül álló társának, ő maga akar újabb gólt lőni – de csak kapufa következik.

86. perc:

Elképesztő jelenetek a brazil kapu előtt: Marcos önfeláldozóan véd az első hullámban előretörő Costa Rica-iak elől, de róla Wanchope elé kerül a labda, aki kapufára ível, a kipattanóról pedig lemaradnak a csapattársak.

A bíró végül lefújta a mérkőzést: Brazília három győzelemmel jutott tovább, elképesztően szép játékkal, remek passzokkal, cselekkel, hatalmas gólokkal. Costa Rica rosszabb gólkülönbsége miatt kiesett, hiszen a törökök 3-0-ra győzték le a kínaiakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik