Belföld

Spanyolország-Dél-Afrika: 3-2 (kiestek a dél-afrikaiak)

Kiesett Dél-Afrika! A spanyolok harmadik mérkőzésüket is megnyerték, megint három gólt lőttek, és így kiverték az agilis, de rendkívül durva afrikaiakat, akik így már nem törhetik el ellenfeleik csontjait (csak a pályán kívül).

Imponáló teljesítménnyel, két 3-1-es győzelemmel állt a csoport élén a spanyol gárda a harmadik kör előtt. A már továbbjutott ibériaiak azzal a Dél-Afrikával találkoztak, amelynek még legalább egy pont kellett volna a biztos továbbjutáshoz. Ha egyébként a szlovének legyőzték volna Paraguayt, Dél-Afrika akkor is továbbléphetett volna. Ez a csoda azonban nem kövekezett be, sőt! (Állítólag a dél-afrikai elnök már megpróbált közbenjárni a spanyol miniszterelnöknél, hogy hasson oda: ne nyerjen Spanyolország a focivébé utolsó csoportmérkőzésén…)

Cserecsapattal kezdenek a spanyolok, és máris vezetnek!

A spanyolok a cserecsapattal kezdenek. Nyilván nem szeretnék, ha a legnagyobb sztárok lábait a hírhedt dél-afrikaiak törnék szilánkosra.

4. perc:

A dél-afrikai kapus, Arendse egy ártalmatlanul előrerúgott labdát kiejt a kezéből. Raúl, a spanyol csatár odafut, elhozza a labdát a kapus kezei közül, és az üres hálóba passzol. Óriási potya!

10. perc:

A világhírű III. kerületi TTVE egykori idegenlégiósa, a dél-afrikai Sibaya lő kapura, Iker Casillas látványosan öklözi a mezőnybe a labdát.

13. perc:

Mendieta gólt lőhetett volna: a tizenhatos közepén álló spanyol középpályás a jobbról visszagurított labdát tűzi kapura, azonban a gólvonal előtt álló Aaron Mokoenát találja el.

15. perc:

Mendietát lerúgja egy dél-afrikai. Zama kap sárgát.

17. perc:

Mendietát ezúttal egy másik dél-afrikai, Sibaya rúgja le.

20. perc:

Albelda lő. Mellé, miután megpattan egy védőn a labda.

21. perc:

Zuma lő mellé 20 méterről, mert egy spanyol védőn megpattan a labda. Szöglet.

30. perc:

Joaquin ad be jobbról, Morientes fejel hat méterről, Arendse kiváló reflexszel véd!

Egyenlít Dél-Afrika!

31. perc:

Jobboldalról ível be a dél-afrikai Fortune. Nomvethe lefejeli a labdát, érte rohan Benedict Mc Carthy, és Iker Casillas mellett a hálóba lő négy méterről. Casillas egy kicsit beleér a labdába, de védeni nem tud. 1-1! Megint továbbjutó helyen a dél-afrikai csapat!

35. perc:

Xavi lő jobbról, Radebe kifejeli a labdát. Szöglet, amit elrontanak a spanyolok.

Megint vezetnek a spanyolok

46. perc:

Mendietát felrúgják – a változatosság kedvéért – a dél-afrikaiak. Mendieta 18-ról lőhet szabadrúgást. Gyönyörűen csavarja el a sorfal mellett a labdát, 2-1 a spanyolok javára! Arendse talán ebben a gólban is benne volt.

Kezdődik a második félidő

51. perc:

Nomvethe ível rosszul a tizenhatos bal sarkáról. A spanyolok kifejelik, szöglet. Közben a spanyolok cserélnek: Sergio lép pályára, Albelda helyén.

Ismét egyenlítenek a dél-afrikaiak!

52. perc:

Talán a csere zavarta meg a spanyolokat: a szöglet beívelésénél egy hispán védő rosszul ér a labdába: úgy csúsztatja meg, hogy éppen Radebe elé kerül a labda, aki öt méterről fejel a kapu jobb oldalába. Radebe, a csapatkapitány második gólja ez a válogatottban, a legjobbkor. Megint egyenlített Dél-Afrika: 2-2!

Vezetnek a spanyolok, harmadszor!

56. perc:

Már megint Joaquin megy el a jobb oldalon: óriási beadását Raúl fejeli – a hálóba! 3-2 a spanyoloknak!

62. perc:

Helguera fejel a dél-afrikai kapu mellé.

65. perc:

Raúl gyengén emel kapura. Arendse könnyen kapja le a labdát.

66. perc:

Mc Carthy 25-ről iszonyú erejű lövést küld kapura. A labda mellé megy.

68. perc:

Nomvethe úgy csúszik be, hogy örökké el kellene tiltani, de csak sárgát kap Helguera felrúgásáért a dél-afrikai.

73. perc:

Lecserélik Nomvethét: örülhetnek a spanyolok, már nem töri el senkinek a lábát ezen a mérkőzésen.

77. perc:

Luque lő nyolc méterről a dél-afrikai kapusba. Kimarad az óriási helyzet. Közben visszaáll Radebe, akit az oldalvonal mellett ápoltak addig.

80. perc:

Radebét mégiscsak le kell cserélni: Molefe jön be helyette.

81. perc:

Mokoena kap sárgát. Mendietát rúgja le.

82. perc:

Raúl helyett Luiz Enrique jön be.

83. perc:

Luiz Enrique hat méterről elhibázza az elhibázhatatlant: a dél-afrikai kapu mellé lő.

86. perc:

Iker Casillas szedi fel az indítást Mc Carthy elől, aki már rég otthagyta védőjét, Helguerát.

Így a spanyolok harmadik győzelmüket aratták a csoportban, és toronymagasan jutottak tovább. Dél-Afrika kiesett, mivel ugyanannyi pontja van, mint Paraguaynak, de a gólkülönbsége rosszabb! Paraguay viszont továbblépett, miután tíz emberrel is fordított Szlovénia ellen, és 3-1-re legyőzte a délszlávokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik