Belföld

Szenegál-Uruguay: 3-3 (továbbjutott Szenegál)

A torna eddigi legjobb meccsén Szenegál, a meglepetéscsapat elképesztő küzdelemben jutott tovább: csak az utolsó pillanatokban dőlt el, hogy döntetlenre végeznek Uruguayjal, ami a szenegáliaknak volt jó.

Uruguay szoros meccsen kikapott a dánoktól, és döntetlent ért el a világbajnoki címvédő franciákkal. Számukra tehát csak a győzelem jelentheti a továbbjutást, miközben a szenegáliaknak egy döntetlen is elég a továbblépéshez.

Kezdődik a mérkőzés

2. perc:

A szenegáliak durván kezdik a meccset: Henri Camara kap sárga lapot Dario Silva buktatásááért. (Emlékezetes, hogy Dario Silvát le kellett cserélni a franciák ellen, mivel annyit szabálytalankodott, hogy félő volt, hogy őt is kiállítják, nemcsak Henryt, a francia csatárt.)

5. perc:

Az uruguayi Lembo távoli lövése után Sylvának, a szenegáli kapusnak kell tisztáznia. Közben Daf is sárga lapot kap a szenegáliak közül.

8. perc:

Romero kap sárgát az uruguayiaknál.

9. perc:

Dario Silva lő a szenegáli kapu fölé, jóllehet senki sem zavarta a tizenhatoson belül.

Egyelőre Uruguay birtokolja többet a labdát: a szenegáliak nem találják a ritmust…

Tizenegyesből szerzik meg a vezetést a szenegáliak

19. perc:

El Hadji Dioufot löki fel (?) Carini, az uruguayi kapus. Teszi ezt a tizenhatoson belül. A tizenegyest Fadiga lövi a hálóba: 1-0 Szenegál javára!

22. perc:

Recoba lő szabadrúgást: Sylva védi a bal alsó sarokra tartó labdát.

Kettővel “megy” Szenegál!

26. perc:

Bouba Diop is eredményes a szenegáliaknál: már kettővel vezet az afrikai csapat. Henri Camara ment el a baloldalon, passzát pedig a középen érkező Diop értékesítette, a bal alsó sarokba lőtt.

32. perc:

A védő Sorondo helyett csatárt hoz be az uruguayi szövetségi kapitány: Regueiro léphet pályára.

3-0-ra vezet Szenegál!

37. perc:

Bouba Diop újabb gólt lő. A felső lécet találja el, amelyről a labda a gólvonal mögé pattan: 3:0, a szenegáliak javára! Diop egy jobboldali beadást értékesített.

40. perc:

Két uruguayi, Regueiro és Rodriguez is sárgát kap. Ők immár a hatodik és a hetedik játékos, akiket így figyelmeztet a mérkőzésen a játékvezető.

41. perc:

Uruguayi támadás: Abreu lő mellé, hét méterről.

Kezdődik a második félidő, szépít Uruguay!

46. perc:

Szépít Uruguay: Dario Silva betör a tizenhatoson belülre, kapura lő, a szenegáli portásról, Sylváról kijön a labda, éppen a csereként beállt Morales elé pattan, aki három méterről a hálóba talál: 3-1!

53. perc:

Fadiga ível be szögletet, Diouf fejel az uruguayi kapu fölé.

61. perc:

Recoba ad 35 méteres passzt Dario Silvának, aki a baloldalról, a tizenhatoson belülről lő – de a szenegáli kapu mellé.

Újabb uruguayi gól

70. perc:

A csereként beállt Forlán óriási gólt lő. 25 méterről rásuhintja a szabadrúgás uán kifejelt labdát, és a bal felső sarokba akkora bombát küld, hogy Sylva kapus hiba nyújtózkodik érte! Feljönnek az uruguayiak, már csak eggyel vannak hátrányban!

71. perc:

Recoba lő a szenegáli kapu mellé – szabadrúgásból.

76. perc:

El Hadji Diouf egyedül állt az uruguayi kapussal szemben: Carini a tizenhatos vonalán vetődött, a szenegáli 18 méterre állt a kaputól, de sikerült Carinit eltalálnia. Meccslabda volt!

77. perc:

Forlán lő centikkel a szenegáli kapu mellé.

82. perc:

Montero rántja le a kitörő Dioufot, ezért sárgát kap az uruguayi csapatkapitány.

85. perc:

Forlán lő megint a szenegáli kapu mellé, de most 18 méterről.

Egyenlít Uruguay!

87. perc:

Beye mellett az uruguayi Morales dobja el magát a tizenhatoson belül: tizenegyest ítél a bíró. Recoba egyenlít büntetőből.

92. perc:

Varela lő messziről: a szenegáli védő kifejeli a labdát, de rosszul ér hozzá: Morales elé kerül a labda, aki három méterről az üres kapuba lőhetne, de képtelen bólintani, az alapvonalon túlra fejel! Ha belőtte volna, akkor Uruguay továbbjut!

Szenegál és Dánia jut tovább

Így viszont nagy meglepetésre Szenegál kerül a legjobb tizenhat közé, Dániával együtt. A dánok a franciákat ejtették ki ugyanis a párhuzamos mérkőzésen. Ezzel a csoportgyőztes Dánia lett, mögöttük Szenegál jutott tovább, harmadikok az uruguayiak, negyedik, utolsó helyen pedig a címvédő Franciaország végzett!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik