Belföld

Szaúd-Arábia – Írország: 0-3 (az írek továbbjutottak)

Az írek és a németek léphetnek tovább a csoportból, miután az írek 3-0-ra verték a szaúdiakat. A "kelta" csapat sikerének értékét növeli, hogy legjobbjuk, Roy Keane hazazavarása után jutottak a 16 közé a vébén.

Kezdődik a mérkőzés

2. perc:

Ír szabadrúgás. Harte gyengén lő.

5. perc:

Given, az ír kapus fogja Al-Yami erőtlen lövését.

6. perc:

Duff passzol Kilbane-hez, de egy szaúdi védő közbelép.

Vezetnek az írek

7. perc:

Staunton félpályás íveléssl indította Gary Kellyt a jobbszélen, ő beadta labdát Robbie Keane-hez, az ír csatár pedig a kapuba talál: 1-0, az írek javára! Keane hatalmas kapáslövést küldött kapura, félfordulatból.

Az írek irányítják a mérkőzést: sorozatban lövik a szögleteket, de egyelőre nem tudják növelni előnyüket. Az írek számára azért fontos a kétgólos győzelem, mert akkor biztos továbbjutók a csoportból, bármilyen eredmény születik a Kamerun-Németország meccsen.

19. perc:

Kilbane nagyon aktív: mostani lövését a szaúdi kapus hárítja.

24. perc:

Souleymani lő, Given, az ír kapus véd.

30. perc:

Harte fejel a szaúdi kapu fölé.

40. perc:

Al-Temyat lő mellé.

43. perc:

Given védi al-Dzsahani lövését.

44. perc:

Given véd újból. Így a szünetig már nem változik az eredmény. A félidő második felében aktivizálták magukat a szaúdiak, erőfeszítéseik azonban nem vezettek eredményre. Így marad az 1-0-s ír előny a félidőben.

Kezdődik a második félidő

A szünetben a gyengén játszó Harte helyett Niall Quinn áll be, aki a német-ír meccs egyik hőse volt. A veterán ír támadó feladata nyilvánvalóan a góllövés.

49. perc:

Keane lő iszonyatosan mellé, Duff beadásából.

53. perc:

Megin Duff megy el a balszélen, de beadásával Keane nem tud semmit sem kezdeni.

Két góllal vezetnek az írek!

61. perc:

Már megint Staunton járul hozzá egy ír gólhoz. Szabadrúgása után Breen talál a kapuba, öt méterről. Fejesével 2:0-ra vezetnek a “kelták”.

74. perc:

Given hárítja Al-Yami kísérletét.

Jobbára mezőnyjáték zajlik ezekben a percekben, ezen kívül néhány csere jelenti a főbb eseményeket a pályán.

86. perc:

Éles szögből Duff lő kapura. Al-Daeyea kapus kezei között csúszik a hálóba a labda. Gól! Ez a harmadik ír találat. Duff pedig igazán megérdemelte, hogy gól is fűződjön a nevéhez. A széleken oly agilisan játszott, hogy csapata egyik legjobbja lett ezen a mérkőzésen.

Írország így biztos továbbjutó, Németország mellett. A csoportból már korábban kiesett Szaúd-Arábia, a németek viszont 2:0-ra legyőzték a kameruniakat, akik így szintén búcsúzni kényszerültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik