Belföld

Kamerun-Szaúd-Arábia: 1-0

Eto'o góljával egy-nullára nyert Kamerun a szaúdiak ellen. A szaúdiak egyenrangú partnerei voltak az olimpiai bajnok afrikai csapatnak, sokkal jobban játszottak, mint Németország ellen.

Kamerun-Szaúd-Arábia: 1-0 1Szaúd-Arábia nyolc gólt kapott az első meccsén Németországtól. A szaúdiak kilógnak ezen a vébén a mezőnyből, ezért esélyük sincs a rendkívül gyors, atlétikus és szellemes játékot mutató Kamerunnal szemben. Ugyanakkor Kamerun nem játszott elég jól ahhoz az első meccsén, hogy megverje az íreket, így most az arábiai csapat ellen gólarány-javításra kell készülniük.

Kamerun kezdi jobban a meccset, de a szaúdiaknak is van helyzetük

1. perc:

Egy kameruni esik el a szaúdi tizenhatoson belül. A bíró kíméletes a kutyaütő arábiaiakkal: nem ad tizenegyest…

5. perc

Kameruni lövés: csak a szaúdi oldalháló rezeg.

9. perc:

A szaúdiak meglepően jól játszanak – önmagukhoz képest. El-Dosszari abszolút ziccerből, egyedül fejelhet a kameruni kapura, de kihagyja a helyzetet. (Flash visszajátszás)

10. perc:

Wome (olimpiai bajnok) megunja a szaúdiak játszadozását: kíméletlenül lerúg egy arab focistát – sárga lap.

13. perc:

Kameruni szabadrúgás: Wome a sorfalba lő, aztán les miatt fújják le az akciót. (Egy perccel azelőtt egy másik lesállás után folytatta az akciót Mboma, és a szaúdi hálóba talált, de akkor már rég lefújta azt a támadást is a bíró.)

19. perc:

Elképesztően gyenge szaúdi megoldás: a távoli szabadrúgást nem ívelte az arab focista, hanem kapura próbálta lőni – talán hat-hét kapu kellett volna egymáson, hogy betaláljon…

20. perc:

Les miatt lefújja a szaúdi támadást a bíró. Talán nem is volt les, mindenesetre óriási gólhelyzetet akadályozott meg a játékvezető.

Kamerun-Szaúd-Arábia: 1-0 222. perc:

Al-Temyat lő a kameruni kapu fölé. Két perc múlva gyönyörű sarkazást mutat be ugyanő, de az átadást-indítást lekapcsolják a kameruniak.

27. perc:

Lauren buktatása után kameruni szabadrúgás: Wome most fölé lő.

28. perc:

Al-Temyat megint helyzetben: a kapus, Alioum ölébe emel azonban.

31. perc:

Mboma fejel a szaúdi kapu fölé-mellé. (Flash visszajátszás)

32. perc:

Obaid EL-Dosszari megsérül: egy rossz lépésnél kifordul a térde, le kell cserélni. Helyette Al-Yami áll majd be.

36. perc:

Szulimani lő, Alioum, a kameruni kapus biztosan fogja a távolról, viszonylag jól helyezett lövést. (Flash visszajátszás)

41. perc:

Al Deayea, a szaúdi kapus kiejti a labdát a tizenhatoson belül a kezéből: a helyzettel nem tudnak élni a kameruniak, az üres kapuba sem tudnak betalálni, mert nem jutnak lövéshez.

42. perc:

Újabb szaúdi lövés: nem volt pontos, de a helyzet nagy volt. Egyértelműen jobban játszanak a szaúdiak az első meccsüknél.

47. perc:

Al Temyat lő már megint mellé: egyre jobbak a szaúdiak, kezdenek fölénybe kerülni a kameruniakkal szemben.

Kamerun-Szaúd-Arábia: 1-0 3Kezdődik a második félidő

3. perc:

Al-Yamit löki el Wome: a szabadrúgást Khathran végzi el a jobb oldalról, de elcsavarja a kapu mellett-előtt.

5. perc:

Lauren lő 17-ről, a szaúdi kapus véd, bár először kiejtette a labdát. (Flash visszajátszás)

7. perc:

Eto’o lő a szaúdi kapu fölé. Kezdenek erősíteni a kameruniak… Ugyanebben a percben Eto’o ront rá a labdára és a szaúdi kapusra, akire ráesik, és persze így komoly helyzet kerekedik a dologból. A kapust ápolni kell, gól nem születik, mert egy védő elrúgja a labdát.

11. perc:

Sahrani lő kapura, de nem okoz gondot a lövése.

Kamerun-Szaúd-Arábia: 1-0 414. perc:

El-Tamyat lő megint kapura. A kameruni kapus, Alioum kiejti a labdát, a rárontó szaúdi játékos, Al-Yami elesik, a bíró sárgát ad – a szaúdinak, színészkedésért.

17. perc:

A szaúdi kapus üti ki a léc alól Geremi beívelésszerű lövését. A szöglet után Olembe bombáz – egy kicsivel a szaúdi kapu mellé.

Vezet Kamerun!

21. perc:

Eto’o kap egy körülbelül 35 méteres indítást: a kameruni olimpiai bajnok kiugrik a védők közül, egyedül tör kapura, és a bal sarokba helyezi a labdát a nem túl jó ütemben kimozduló Al Daeyae kapus mellett. 1-0-ra vezet Kamerun! (Flash visszajátszás)

24. perc:

Foé fejét találja el a szaúdi ötösön a labda: a meglepett támadó gyenge mozdulattal bólogat a kapu felé. A kapus hárít.

Kamerun-Szaúd-Arábia: 1-0 526. perc:

Olembe akasztja össze Khathran lábát a tizenhatos előtt. Szaúdi szabadrúgás következik. Abdullah al-Dosszari a sorfalba lövi a labdát.

28. perc:

20 méterről Al-Temyat lő, de véd Alioum.

34. perc:

Mintha kézzel vette volna át a labdát Al-Temyat (de nem – a visszajátszás szerint), aztán óriási lövést suhint a kapura, megint mellé. Ez már a hetedik kaupralövése volt a szaúdi futballistának.

35. perc:

Al-Temyat ad passzt a társának, az nem boldogul a kameruni védőkkel, akikről visszapattan a labda al-Temyat elé, aki rosszul lő, immár nyolcadszor…

37. perc:

A kameruniak durván beleszállnak az ellenfél legaktívabb játékosába: Al-Temyat a kezén sérül meg.

38. perc:

Wome helyett Njanka jön be a kameruniakhoz.

41. perc:

A jobboldalon Lauren húz el, beadja, az érkező kameruni, Ndiefi a kapu mellé lő.

43. perc:

Geremi ad be megint jobbról, Olembe fölé bombáz. Megint erősítettek a kameruniak, a szaúdiak már nehezebben bírják az iramot.

44. perc:

Foé a teljes szaúdi védelmen áthatol (lásd: kés a vajon), az utolsó pillanatban becsúszó Tukar azonban ment. Marad az 1:0 a kameruniak javára.

Vége a mérkőzésnek, és ez érdekes szituációt teremt az E csoportban. Németországnak és Kamerunnak ugyanis egyaránt 4-4 pontja van, és miután ez a két csapat találkozik az utolsó körben, az ő meccsük győztese biztosan továbbjut. A vesztes azonban még mindig reménykedhet, hiszen ha a kétpontos íreket valamilyen csoda folytán a szaúdiak megvernék, akkor még az is továbbjuthat. Ha az írek megverik a szaúdiakat, és döntetlenre játszik Németország és Kamerun, akkor viszont a gólarány számít. Így tulajdonképpen a pofozógép szaúdiak döntenék el a továbbjutást: aki kevesebb gólt lőtt nekik, az kiesik a vébéről…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik