Belföld

Dánia-Szenegál: 1-1

Tomassont felöklelte Diao, a sértett pedig belőtte a büntetőt. Diao aztán jóvátette hibáját, és megszerezte az egyenlítést, még később pedig kiállították. Így döntetlen lett az eredmény, aminek a dánok örülhettek.

A második kör előtt a legfontosabb kérdés talán az, hogy a szenegáliak tudják-e tartósítani formájukat, és a franciák után a – papíron – gyengébb európai csapatot, a dánokat is képesek-e legyőzni. Persze ehhez a dánoknak, különösen támadóiknak, Tomassonnak és Sandnak is lehet néhány szavuk…

Dánia-Szenegál: 1-1 1A mérkőzés egyébként elképesztő hőségben kezdődik, korábban a dánok tiltakoztak is amiatt, hogy a mérkőzést déli, illetve kora délutáni időpontra hozták előre. Ez nem véletlen lehet, hiszen a szenegáliakat aligha zavarja a meleg. Mint később kiderült, a szenegáliakat tényleg nem a meleg zavarta, sokkal inkább a dán csapat…

Kezdődik a mérkőzés

Dánia-Szenegál: 1-1 23. perc:

Sylva, a szenegáli kapus cselez a jobboldalon, messze a tizenhatostól: előreívelése még pontos is. A kérdés csupán az, hogy Metsu szövetségi kapitány milyen idegállapotban van ilyenkor az üres kapu láttán.

8. perc:

Sand kap sárgát, Diao felrúgásáért. a túloldalon Fadiga üt le egy dán játékost, ő nem kap sárgát…

10. perc:

Fadiga sárgalapot kap, miután újabb szabálytalanságot követ el a szenegáli, aki a vébé előtt aranylánclopási ügybe keveredett. Fadiga a földön fekve, felfelé rúgott, Helveget találta el, és ezután kisebb tömegjelentek alakultak ki a pályán: Töfting és a többi dán igyekezett Helveg segítségére sietni, a szenegáliak pedig szívesen vitatkoztak velük percekig.

Vezet Dánia!

Dánia-Szenegál: 1-1 315. perc:

Tizenegyest kap a dán válogatott: a jobboldalon kiugró Tomassont egyszerűen felökleli a szenegáli Diao. A büntetőt a sértett, Tomasson hajtja végre: gól, 1-0-ra vezet Dánia! Tomasson ezzel immár háromgólos a vébén, a német válogatott csatára, Klose mögött a második helyen az összesített góllövőlistán! (Flash visszajátszás)

19. perc:

A gólvonalról ment többször is a dán védelem: előbb Heintze, a BEK-győztes és Európa-bajnok rúgja ki a hálóba tartó labdát, majd a dán kapus, Sörensen véd az utolsó pillanatban.

20. perc:

Székely Ferenc partjelző elképesztően rossz döntése: a jobboldalon megint kiugrik a dán Tomasson, vállal maga elé teszi a labdát és gólt lő, Székely azonban int a bírónak, aki sárga lapot ad Tomassonnak, kezezés miatt, és érvényteleníti a gólt. Teljesen téves döntés, szép magyar teljesítmény! (Székely szerencsére az egyetlen magyar résztvevője a világbajnokságnak, így további komolyabb károkat nem tudunk okozni a világ labdarúgásának.)

23. perc:

Rommedahl lő balról: Sylva, a szenegáli kapus véd.

25. perc:

Szenegáli szabadrúgás száll messzire a dán kapu mellé-fölé.

Kevés helyzet alakul ki a pályán, a játékosok nagyon idegesek (a partjelző is), így igazi, szép kombinációkat ritkán láthatunk.

39. perc:

Gravesen csavar kapura. A bal alsóba tartó labdát Sylva először kiejti, aztán másodszorra megfogja a kipattanót.

43. perc:

Fadiga emelgeti a labdát a dán tizenhatoson belül, elküldi a védőket a szélrózsa minden irányába, majd rendkívül gyenge lövése több méterrel a kapu mellé megy.

45. perc:

Diatta fejel a dán kapura, Sörensen fogja a labdát. Így a félidőre marad az 1:0-s dán vezetés.

Kezdődik a második félidő

Cserék a szenegáliaknál: immár a két Camara, Henri és Souleymane is beáll. A frissítés megteszi a hatását: máris fejesekkel és előretörésekkel vetetik észre magukat. souleymane egyébként a Monaco, Henri pedig a Sedan támadója.

50. perc:

Kényszerű csere a dánoknál: a megsérült Grönkjaer helyett Jörgensen áll be.

Szenegál egyenlít!

53. perc:

Dánia-Szenegál: 1-1 4Gyönyörű szenegáli támadás: az egész pályán három passzal mennek végig az afrikaikak: Henri Camara a saját térfelén labdát szerez, Diaóhoz továbbít, ő Fadigához teszi tovább, Fadiga meghúzza a baloldalra, majd bead középre, ahol érkezik Diao, és remekül gurít el Sörensen mellett: 1-1! Diao hozta össze a dán tizenegyest, most tehát jóvátette korábbi hibáját.(Flash visszajátszás)

58. perc:

Fadiga lő tíz méterről: Sörensen fogja a labdát.

62. perc:

Gravesen helyett Poulsen jön a dán csapatba.

Nyomulnak a szenegáliak

Dánia-Szenegál: 1-1 563. perc:

Töfting beívelésszerű lövését húzza le Sylva, a szenegáli ellentámadás után Souleymane Camara esik el a dán tizenhatoson belül, a bíró nem ítél tizenegyest.

64. perc:

Megint elveti magát egy szenegáli a dán tizenhatoson belül, de ez biztosan nem volt tizenegyes. És a bíró is így látta.

70. perc:

Diouf adja be a labdát a teljesen üresen álló Souleymane Camarának: a szenegáli csatár az oldalhálóba lő nyolc méterről.

73. perc:

Diatta fejeli a bal felső sarok mellé a labdát egy szenegáli szöglet után.

75. perc:

Dán szöglet után Sylvát kell ápolni: a szenegáli kapust durván támadta az egyik európai csatár.

78. perc:

Nagy kavarodás a szenegáli kapu előtt: a dánok lövései levágódnak a védőkről, nincs még gólhelyzet sem…

Dánia-Szenegál: 1-1 680. perc:

Diaót kiállítják: durván lerúgja Henriksent. Jogos a piros lap. Diao a meccs embere: tizenegyest csinál, gólt lő, majd kiállítják. (Nem egy nyugodt típus.) Közben a dánok idegeit is csillapítani kell, akik nehezen tűrik az elképesztően durva belépőket. (Poulsen nemsokára sárgát kap.) A kiállítás miatt a veszélyes támadót, Souleymane Camarát lehozza Metsu szövetségi kapitány, és Beyét, a védőt küldi a pályára.

88. perc:

Rommedahl emel: elképesztően rosszul, a beadás a kapu fölött hét-nyolc méterre száll ki a pályáról. Le is cserélik a gyengén játszó dánt a következő percben. Közben Fadiga csinál bohócot Töftingből: kétszer is átemeli a dán középpályáson a labdát.

Végül a bíró véget vet a félidő végén már lanyhuló játéknak: marad tehát a végeredmény: 1-1. Ez a dánokra nézve hízelgő, hiszen a második félidő egyértelműen a szenegáliaké volt, és nem sok választotta el őket a győzelemtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik