Belföld

Portugália-USA: 2-3

Óriási meglepetés a világbajnokságon: a franciák és a lengyelek után kikapnak a portugálok is. A győztes amerikai csapat megérdemelten szerzett három pontot.

Portugália-USA: 2-3 1A világ egyik legjobb játékosa, a portugál Figo nincs igazán formában. Ez komoly gondot okozhat a luzitánoknak, akiknek a szereplése nagyban függ Figo hangulatától. Márpedig a világsztár hangulata nem jó: a vb előtt megpendítette, hogy a visszavonuláson gondolkozik, mert a csúcson akarja abbahagyni. Lehet, hogy igaza van, de ha most hagyja abba, akkor nem a csúcson teszi, az biztos…

Kezdődik a meccs, vezetnek az amerikaiak

49. perc:

A portugálok kezdik jobban a meccset: az első két percben letámadják az amerikaiakat, és lendületes támadásokat indítanak. Az USA csapata lassítani próbálja a játékot, ám a harmadik perctől a tengerentúliak veszik át az irányítást: sorozatos amerikai helyzetekből meg is szerzik a vezetést.

Portugália-USA: 2-3 23. perc:

O’Brien megszerzi az amerikai vezetést: szöglet után McBride fejel kapura, Baia még védi a lövést, a róla kipattanó labdát azonban O’Brien két méterről a hálóba emeli a vetődő portugálok között. (Flash visszajátszás)

6. perc:

Tovább növelhették volna előnyüket az amerikaiak: Pope az oldalhálóba bombáz közelről, miután Vitor Baiáról megint kipattan az amerikaiak szabadrúgása.

14. perc:

A portugál Pauleta fejese 16 méterre (!) az amerikai kaputól hagyja el a játékteret…

20. perc:

Donovan lő a portugál kapu fölé.

22. perc:

Pauleta ismét mellé fejel, igaz most már csak 2-3 méterrel téveszt célt.

Kezdenek magukhoz térni a portugálok: megint támadnak, és ha komoly veszélyt nem is jelentenek a kapura, azért megélénkül a játékuk. Figo is cselez (ekkor általában felrúgják) és a széleket is egyre ügyesebben játszák meg.

Kettővel vezetnek az amerikaiak

Portugália-USA: 2-3 328. perc:

Donovan talán beadásra készült a jobbszélen, ám beívelése megpattan Jorge Costán, és a figyelmetlen Vitor Baia mellett (akinél rosszabbul csak a nyolc gólt kapó szaúdi kapus védett eddig a vébén) behuppan az alapvonal mögé a labda. 2:0-ra vezetnek az amerikaiak, portugál öngóllal! (Flash visszajátszás)

36. perc:

O’Brien beadásából a teljesen tisztán álló Stewart lő, Baia ezúttal véd.

Elképesztő: három góllal mennek az amerikaiak!

Portugália-USA: 2-3 437. perc:

Jobbszélről beívelnek az amerikaiak, McBride érkezik: az ötösről pedig teljesen üresen maradva, befejeli a hálóba a labdát. A portugál védők és Baia kapus mozdulatlanul álltak: 3-0! (Flash visszajátszás)

3-1!

39. perc

Portugál szöglet után Beto fejel, a védők kiemelik, de megint Betóhoz kerül labda, ő pedig kapásból a hálóba passzol nyolc méterről: szépítenek a portugálok! (3-1) (Flash visszajátszás)

A vébé legjobb félidejét láthatjuk: elképesztő cselek, támadások, iram és gólok. A szélek, a középpályások, a csatárok mind-mind rohannak a pályán, és fantasztikus meccset vív egymással a két válogatott!

44. perc:

A francia bajnokság társgólkirálya, Pauleta megint mellé fejel.

46. perc:

Portugál szöglet: a közeli fejes után kipattan a labda, Rui Costa elé, aki rátűzi a labdát, egy kicsivel a kapu mellé…

Kezdődik a második félidő

Portugália-USA: 2-3 54. perc:

Figo cselez. Nem írjuk le a részleteket: három amerikai keresi a labdát, miközben a portugálok egy centit sem haladnak előre a pályán.

7. perc:

Szabadrúgást kap a portugál 16-os előtt az amerikai csapat, miután McBride-ot lerántják. Agoos lő, de nagyon fölé. Talán amerikai focival kellene próbálkoznia…

Portugál rohamok

11. perc:

Jorge Costa az amerikai kapu előtt áll. Két méterre a gólvonaltól, háttal a kapunak, kirúgja a labdát, gyakorlatilag felszabadít a portugál védő – az ellenfél hálója előtt.

13. perc:

A portugál Beto lő fölé egy szabadrúgást.

15. perc:

A portugál védő, Couto az amerikai kapu mellé fejel, nagyon mellé.

17. perc:

Pauleta három méterről nem képes az amerikai hálóba találni.

24. perc:

Pauleta megint fölé lő. Közben Rui Jorge helyett Paulo Bento jön le.

Amerikai öngól!

25. perc:

Agoosnak tényleg amerikai fociznia kellett volna! Pauleta beadásából óriási öngólt lő az amerikai a saját kapujába. A jobb felső sarokba bombázott, egy balról jövő beadás után az USA válogatott futballistája, akit még Tokody, az Újpest öngól-specialistája is megirigyelhetne. (Flash visszajátszás)

35. perc:

Rui Costa helyett Nuno Gomes jön be a portugál csapatba, Pope helyett pedig Llamosa áll be az amerikaiaknál.

A hátralévő időben már nem történt érdemleges esemény a pályán. A portugálok alig tudtak átjönni a félpályán, az amerikai támadgattak, de nem túl erőteljesen, és végül megszületett az újabb meglepetés a világbajnokságon! Az USA legyőzte Portugáliát!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik