Belföld

Azonnali tranzakciót lehetővé tevő cash management rendszer a Rábának

A United Transfer Rt. szakemberei a Rába Rt. számára már átadták a több lépcsőben megvalósuló új Oracle Cash Management rendszer első fázisát.

Az új alkalmazás az 1996 óta már meglévő Orace Financial rendszert egészíti ki. A bevezetés eredményeként a vállalat vezetői a pénzügyi tranzakciókat azonnal követhetik, melynek hatására a vállalati pénzügyi folyamatok gördülékenyebbé válnak.

“Az Oracle Financial Cash Management alkalmazások bevezetésével a Rába Rt. könnyebben éri el majd üzleti céljait. A projekt keretében az időt és figyelmet igénylő döntéshozatali folyamat leegyszerűsödik, az információ-áramlás konzisztens szabályozásával az üzleti tervezés egyszerűbbé és hatékonyabbá válik”- jelentette ki Hermann Bodewes. “A projekt már megvalósult része olyan gyors megtérülést ígér, hogy hamarosan további alkalmazások telepítésére kerül majd sor. A bevezetés első szakaszát már elvégeztük, és folyamatosan dolgozunk tovább 2002. hátralevő hónapjaiban is. A projekt keretében a Rába Rt.-vel együttműködő partnerbankok számára is lehetővé tesszük a rendszerhez való csatlakozást”- tette hozzá Herman Bodewes.

“A United Transfer tanácsadói megfelelő háttértudással rendelkeznek, valamint megerősítettek abban, hogy helyesen döntöttünk az Oracle pénzügyi moduljainak további kiterjesztése mellett, és az új alkalmazás már rövid távon is eredményes számunkra”- emelte ki Horváth Gábor a Rába Rt. Treasury vezető helyettese. “Az első fázis sikeres lezárása meggyőzött arról, hogy a United Transfer megfelelő partnerünk, tanácsadói munkája komoly értéket képvisel a számunkra.”

A United Transferről
Az 1993-ban alapított United Transfer Rt. budapesti székhelyű, száznál több ügyféllel rendelkező vezető regionális tanácsadó cég, amely a pénzügyi szektor, FMCG, telekommunikáció, közműszolgáltatók, illetve a nehéz- és könnyűipar területein tevékenykedik. Budapesti központjában 30 szakember szolgálja ki magyar, illetve európai, illetve kelet-közép-európai ügyfeleit.

A Rábáról
A Rába az egyik legnagyobb magyar járműipari vállalat, amely futóműveket, járműalkatrészeket, haszonjárműveket és motorokat gyárt. A legjelentősebb önálló futómű-gyártók egyike a világon. A Rába vezető európai személy- és haszongépjármű-gyártóknak értékesít alkatrészeket. A mintegy 5300 dolgozót foglalkoztató Rába székhelye Győrben található. Ez a térség erősen fejlődő infrastruktúrával és logisztikai előnyökkel rendelkezik. A Rába több mint 100 éves tapasztalatokkal rendelkezik az iparágban, sikere emellett a megrendelői igényekhez való rugalmas igazodásában, a legmodernebb technológiák alkalmazásában és termékeinek gyors piacra juttatásában rejlik. 1997-ben történt privatizációja óta a Rába erősen export-orientált, a külpiacokra irányuló szállítások jelenleg az éves eladások 60 százalékát teszik ki. A Rába több mint 40 országba exportál, melyek közül az Egyesült Államok és a nyugat-európai országok piaca a legjelentősebbek. A Rába részvényeit a Budapesti Értéktozsdén jegyzik. A Rába Rt. meghatározó tulajdonosai: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata (11,13%), Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (10,55%), DRB Hicom Group (10,55%), Graboplast Rt. (8,38%).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik