Belföld

Pesten a latin rock királya – Santana-koncert

Kisstadion, kedd, 20 óra. Carlos Santana rendkívüli képességei először a woodstocki fesztiválon derültek ki. A szakadó eső és a tomboló vihar ellenére zenésztársaival együtt felment a színpadra, és amikor elkezdték játszani a Soul Sacrifice-t, az eső megszűnt - mintha elvágták volna.

Az istenségekkel kitűnő kapcsolatot ápoló mexikói férfiú ettől kezdve tanári lemezeivel (Abraxas, Caravanserai, Borboletta) jelölte ki a latin rockzene fejlődésének útvonalát, közben persze gondosan ügyelt arra is, hogy az üzeneteket minél több hívő igazolja vissza. A gitár megközelítésének és kezelésének rendkívüli képessége, meg a rockzenészek szokásos “vitaminjai” ugyan néha elemelték a valóságtól, mégis, a Santana-mítosz több generáción keresztül kitartott.

Pesten a latin rock királya – Santana-koncert 1Az ezredforduló közeledtével azért már úgy tűnt, hogy Santanáról inkább múlt időben érdemes beszélni, mint jelenben. Az évek szépen és egyre nyugodtabban teltek, de 1999-ben elkészített egy bámulatos lemezt (Supernatural). A gitáros, aki a nem kevesebb, mint nyolc Grammy-díjjal jutalmazott Supernaturalon együtt szerepelt Amerika legnagyobb sztárjaival, azóta is ezzel a lemezzel turnézik a világ körül.

Két éve azért nem jött Budapestre, mert minden napja foglalt volt. Akkor megígérte, legközelebb biztosan találkozhatunk vele, ennyivel ugyanis tartozik a magyar rajongóinak, akik akkor sem fordultak el tőle, amikor éppen nem volt a csúcson. Carlos Santana azért is imádja Budapestet, mert egy alkalommal éppen a Budapest Sportcsarnok színpadára készült, amikor a menedzsere szólt, hogy megszületett a kisfia. A hangulat a bejelentést követően fantasztikus volt, Carlos szerint ez volt élete legboldogabb koncertje. A Kisstadionban most nem várható hasonló esemény, minden más azonban, amit csak Santana tud: igen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik